Indiai források szerint Kínában gondviselői engedélyhez kötötték a PUBG-t

Indiai források szerint Kínában gondviselői engedélyhez kötötték a PUBG-t

A 13 évnél fiatalabb játékosoknak gondviselői jóváhagyásra van szüksége ahhoz, hogy játszhassanak!

Ha mondani kellene egy országot, ahol komoly kormányi szabályozásokkal igyekeznek csökkenteni a fiatalok videojáték-függőségén, akkor nagyon sokaknak valószínűleg Kína jutna eszébe először. A kormány már jó ideje rajtatartja a szemét a kínai nép videojáték fogyasztásán, a gyerekek esetében pedig több súlyos szabályozást is behoztak már, bár ha a társadalmi kredit rendszerre gondolunk akkor ez nem is olyan meglepő.

Az ázsiai országokban merőben más a kultúra, merőben mások a szokások és a szabályozások is. Persze nem Kína az egyetlen ország, ahol törvénybe foglalták a videojátékokat, Dél-Koreában is már ezzel óvják a kiskorú játékosokat. Számos indiai forrás szerint ez most egy új szintre lépett, a 13 évnél fiatalabb PUBG és Honor of Kings játékosoknak gondviselői jóváhagyásra van szükségük, hogy játszani tudjanak.

A beszámolók szerint ez az intézkedés is azért lépett életbe, mert Hszi Csin-ping elnök nagyobb figyelmet fordított a lakosok látásmegőrzésére. Persze Kínán kívül maga India is komolyan küzd a PUBG függőséggel, a hivatalos szervek már ott is beszálltak a videojáték-függőség elleni harcba. Erről bővebben a fenti cikkünkben olvashattok!

Kína egyértelműen a legnagyobb piac a világon, az orbitális lakossággal rendelkező országban rengetegen játszanak is valamilyen játékkal, helyenként viszont ez már szabályozásra szorul.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!