A fegyelmi bizottság döntést hozott, a CSDT nélkül zajlik tovább az MNEB

League of Legends - Megszületett a döntés a CutlerSharkDragon Team kapcsán.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a CutlerSharkDragon Team egyik játékosa ellen fegyelmi eljárás, míg a teljes csapat ellen account sharing gyanúja miatt vizsgálat indult. Vasárnap este a HUNESZ hivatalos úton is kiadta közleményét a két üggyel kapcsolatban.
213

FEGYELMI HATÁROZAT

A Magyar E-sport Szövetség (továbbiakban HUNESZ) Fegyelmi Bizottsága fegyelmi vétség elkövetése miatt a CutlerSharkDragon Team csapatát, valamint Mátyus “Frost” Mátyás és Butyán Adorján “Sanyitata” Richárd játékosokat a Fegyelmi Szabályzat 2.§ (2.2) a), b), d), (2.3), valamint az Etikai és Gyermekvédelmi szabályzat 3.§ 1. bekezdés d), e), f), 4.§ a) pontjában foglaltak alapján az alábbi szankciókban részesíti:

  • A CutlerSharkDragon Team esetében:
    • a. a csapatot kizárja a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 2018/2019-es évadának League of Legends versenyéből
    • b. a csapat a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends Alapszakasz korábbi és elkövetkező mérkőzéseinek végeredményét vesztesre, azaz eredményét 0:1 -re, módosítja
    • c. a csapat eddig megszerzett összes nyereményét megvonja
  • Mátyus “Frost” Mátyás és Butyán Adorján “Sanyitata” Richárd játékosok esetében:
    • a. a játékosokat kizárja a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 2018/2019-es és 2019/2020-as évadának League of Legends versenyéből a 2020-as tavaszi szezon végéig (2020. április 30-ig)
    • b. a játékosokat eltiltja a HUNESZ-hez kapcsolódó összes egyéb versenyről a kizárás végéig (2020. április 30-ig)
    • c. az eddig megszerzett összes nyereményüket megvonja

INDOKLÁS

A HUNESZ-hez 2019.02.21-én az ESL-től és más forrásokból beérkezett információk alapján a CutlerSharkDragon Team csapatának játékosa Mátyus “Frost” Mátyás hamis életkort megadva Butyán Adorján “Sanyitata” Richárd személyazonossága mögé rejtőzve vett részt a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends verseny alapszakaszának mérkőzésein a csapat és tagjainak tudtával és beleegyezésével.

Továbbá a CutlerSharkDragon Team csapata a WiLD by Lagardère Sports csapata elleni 2019.02.27-ére kiírt Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends mérkőzést megelőzően “Kádár” nicknevű játékosának fiókjára bizonyítottan más ember jelentkezett be a játékos nevében, a csapat tagjainak tudtával és beleegyezésével, amit az érintett játékos, mint a fiók tulajdonosa jelzett az ESL felé. Az ESL miután értesült a fiók megosztásról, a mérkőzés lejátszását felfüggesztette.

A Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a beérkezett információkat, tényeket és bizonyítékokat, melyek alapján az ESL-lel egyetértésben úgy határozott, hogy a két ügyet egy eljárásban egyesítve fegyelmi eljárást kezdeményez a csapat és a játékosok ellen, melyben az ügyeket együtt vizsgálják és a halmazati cselekményt súlyosbító körülményként veszi figyelembe.

A Fegyelmi szabályzat 2. § (2.2) bekezdés a) pontja alapján fegyelmi vétséget követ el, aki az e-sportág versenyszabályzatában, egyéb szabályzataiban, valamint a versenykiírásban foglaltakat vétkesen megszegi, b) pontja alapján a verseny, mérkőzés eredményét tiltott eszközökkel befolyásolja, d) pontja alapján sportszerűtlen magatartást tanúsít, 2.3 bekezdése alapján a csapatok vezetői felelősek az irányításuk alá tartozó játékosok magatartásáért, sportszerű viselkedéséért, mely felelősség az e-sportszervezetet is terheli.

Az Etikai és Gyermekvédelmi szabályzat is megszegésre került, mivel a 3.§ 1. bekezdés d) pontja alapján a sportoló köteles betartani a HUNESZ rá vonatkozó szabályait, e) pontja alapján köteles tartózkodni a szabályok kijátszásától, f) pontja alapján sportszerű életmódot folytatni, 4.§ a) pontja alapján vétséget követ el, ha szándékos cselekményével szabálytalanul befolyásolja a verseny eredményét, vagyis szabálytalanul magának vagy más versenyzőnek előnyt szerez és ezzel más versenyzőt hátráltat.

A Fegyelmi Bizottság a rendelkezésre álló üzenetfolyamok, valamint a beérkezett képernyőmentések és nyilatkozatok alapján tényként állapította meg, hogy, a CutlerSharkDragon Team csapata, valamint Mátyus “Frost” Mátyás és Butyán Adorján “Sanyitata” Richárd az Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends Játékszabályzatban, a Fegyelmi Szabályzatban, valamint az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatban szereplő vonatkozó szabályokat megszegte. A csapat és játékosok ezen felül megszegték a játék felhasználási feltételeit is.

Tekintettel arra, hogy az ügyet a Bizottság tárgyalás mellőzésével vizsgálta, a határozat kézhezvételét követő öt (5) napon belül a fegyelmi tárgyalás megtartását kérheti annak részletes indokolásával Fegyelmi Bizottságtól. A tárgyalás kérése a már kihirdetett határozatra nem halasztó hatályú.

Amennyiben az eljárásban érintett személyek, illetve sportszervezetek nem élnek a tárgyalás tartásának jogával, vagy erre való igényüket 5 napon túl terjesztik a Fegyelmi Bizottság elé, a fegyelmi határozat ellen fellebbezéssel élhetnek.

A jogorvoslati lehetőséget a HUNESZ a Fegyelmi Szabályzat 15. § (6) bek. 16. § (1) bek. alapján biztosítja.

A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdésekben a 39/2004. (III. 12.) Korm. rendelet rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!