A PLG és a WILD összecsapása a második hely sorsát nagyban befolyásolhatja

A PLG és a WILD összecsapása a második hely sorsát nagyban befolyásolhatja

League of Legends - Már csak két hét van hátra az MNEB K&H LoL bajnokság alapszakaszából, ezen a héten, illetve a következőn már csak hat-hat mérkőzésünk lesz.

Hamarosan véget ér az alapszakasz az MNEB K&H LoL bajnokságán, vagyis kezd kirajzolódni a végső állás a tabellán. Az induló nyolc csapatból ugyan már csak 7 van versenyben, a CSDT-t ugyanis több szabály megszegése miatt kizárta a versenyből a fegyelmi bizottság. Erről bővebben az alábbi cikkünkben olvashattok.

Nézzük tehát mindkét nap meccseit és a várható eredményeket, szerintünk.

Március 5.

PLG vs AGW - 1:0

Mindkét gárdának voltak megingásai, azonban az AGW elvesztette egyik kulcsfiguráját, vagyis Rabbanot. Dandom azért kellőképp próbálta pótolni őt, még Baront is lopott, de kérdéses az összeszokottság. Hasonló cipőben jár a PLG is, ahol Ax3L játszott az utóbbi hetekben lövészként, azonban az eddigi eredmények alapján egyszerűen jobb a PLG.

THR vs RIFT - 1:0

Több csapat közel került már hozzá, de még senki sem tudta ténylegesen megfogni a THR-t. Legnagyobb erőssége a kaszásoknak pont az alsó ösvény, amit gyakran ki is használnak, míg a RIFT-nél talán pont itt van a legtöbb probléma. Emiatt úgy gondoljuk, hogy a THR az alsó ösvényről játszva megfogja majd a RIFT-et.

WILD vs OP 1:0

Az OP felfele ívelő pályán van, de azért a WILD szintjét talán még nem érte el. Ettől függetlenül bármikor lehet rossz napja a vadaknak, de talán még ekkor is képesek lehetnek megfogni az OP-t a puszta tapasztalati előny miatt, főleg ha 25 perc után vagyunk.

Március 6.

AGW vs OP - 1:0

Ez egy érdekes találkozó lehet. Az első pár hét után valószínűleg kérdés nélkül mondtuk volna az AGW győzelmet, de mostanra ez már nem biztos, hogy így van. Továbbra is AGW-t tartjuk esélyesebbnek ezen a találkozón, bár Latte még okozhat meglepetéseket a dzsungelben a nemrég érkezett Dandommal szemben. A papírforma alapján az AGW-nek jósoljuk a győzelmet.

THR vs MAY - 1:0

Egy abszolút első helyen álló csapat találkozik egy alsó házival, akik eddig hivatalosan csak két győzelmet hoztak, a harmadikat a CSDT kizárásával szerezték. A THR azonban továbbra is veretlenül vezeti a ligát, így nem is lehet kérdés, hogy ezt az összecsapást ki fogja nyerni.

WILD vs PLG - 0:1

A két csapat egymás mellett csücsül a tabellán, a PLG 2., míg a WILD 3. helyen. Nehéz lenne megtippelni, hogy mi lesz ezen a meccsen. A PLG valószínűleg jobb az early game-ben, legalábbis az eddigiek alapján, míg a mid game-től kezdve mindketten jók csapatharcokban. A legnagyobb kérdés, hogy erre a meccsre az eddig MNEB-en látott WILD, vagy az EBL első WILD fog megjelenni. Ha az utóbbi, akkor a PLG-nek fel lesz adva a lecke, más esetben valószínűleg korai előnyükkel legyűrik a vadakat.

Mivel a CSDT-t kizárták az MNEB-ről, ezért minden mérkőzésüket automatikusan elveszítik, azok nem kerülnek lejátszásra.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!