Eddig tartott a THR veretlensége, megszületett a második pentakill az MNEB-en!

Eddig tartott a THR veretlensége, megszületett a második pentakill az MNEB-en!

League of Legends - Az utóbbi hetek meccsei után kezdtek egyre inkább mutatkozni a repedések a THR pajzsán. Tegnap ezt végül sikeresen áttörte egy csapat.

Hetedik hetéhez érkezett az MNEB K&H LoL bajnokság, ahol mostantól már csak napi három mérkőzés kerül lejátszásra, mivel a CSDT-t kizárták, így az összes meccsük automatikus vereség lesz, azaz egy ingyen győzelem a másik csapatnak.

AGW vs PLG - 0:1

Már az elején előnnyel indult a PLG, az alsó ösvényen nagyon lemaradtak Kiszeék, de igazából az egész pályán csak topon volt némi előny az AGW-nél a Kleptomancy Kennennek köszönhetően. Az első tornyot Caitlyn-ék boton egy kis segítséggel könnyen lőtték ki az AGW alsó ösvény alól. Gyilkosságokban azért tartotta a lépést az AGW, de a célpontokra nagyobb hangsúlyt fektetett a PLG általánosságban.

Ettől függetlenül a Hírnököt az AGW szerezte meg egy kaotikus harcot követően, a mid game-ben többször is ellépte magát a PLG, ezt pedig azonnal büntették Shape-ék. Az aranyelőny nagyjából végig a Team Plague-nél volt, de nem most játszották a legtisztább meccsüket. Egy 3-0-ás cserét követően Malackoék már nyugodtan mehettek a Baronra, egy gyors vásárlást követően egy utolsó ostrommal megnyerték a meccset, Sk1nzor Syndra kábításai sokszor húzták ki csapatát a nehezebb helyzetekből.

THR vs RIFT - 0:1

Induláskor még nem tudhattuk, de ez volt a nap és talán az MNEB egyik legizgalmasabb mérkőzése, már csak azért is, mert a THR mindeddig veretlen volt. A THR azonban két olyan karaktert is bent hagyott, akikkel a RIFT-esek eléggé otthonosan mozognak, név szerint Lee Sint és Jayce-t.

Loxigar eddig 3-0-ás volt ezzel a karaterrel. Ettől függetlenül nem volt egy egyszerű menet a RIFT számára, a THR még mindig a THR, de talán az is szerepet játszott a dologban, hogy a THR pont a legerősebb ösvényét, az alsót nem hasznosította kellően, Benzz ugyanis egy viszonylag passzív Ezreallel érkezett. A célpontok egymás után dőltek mindkét oldalon, a sárkányokra is felváltva mentek a csapatok.

Loxigar a Baront bizonyára csak egy "Viszlát" mondattal hozhatta el, ugyanis kifele menet Smite-olta el a THR elől, miután a kaszások reagáltak a RIFT kezdeményezésére. A Plague ellen is így kezdődtek a dolgok, igaz ott két Baron lopás is kellett. Mindeközben Kubu farmolt szélős ösvényeken, minionokat és tornyokat egyaránt, mint egy gép és több, mint 100 farmos előnye volt Xeanny-vel szemben már a 25. percben.

Nagyon érződött az early-ben az összhang Loxi és Kubu között, egymást segítve vitték a hátukon ezt a meccset. Miután Baronnal ostromolt a RIFT, a THR pánikszerűen kezdeményezett a saját bázisán és bár a kezdeti emberelőny meglett, három ledöntött inhibitorral és a még aktív Baronnal szemben nem bírták tartani a minionokat. A Nexus most először az MNEB-en, a THR oldalán is összedőlt!

WILD vs OP

A nap utolsó mérkőzése a vadak és a One Piece között zajlott. A szezon elején egy sima győzelmet mondtunk volna a vadaknak, ám azóta a WILD többször is botladozott már, míg az OP győzelmi sorozattal érkezett a találkozóra. Ezen a mérkőzésen azonban úgy tűnt, hogy a WILD szorosan megkötötte cipőfűzőjét és botladozásnak nyomát sem nagyon láttuk.

Meight Kassadinját joggal célozta az OP, SanyaDau viszont szó szerint terrorizálta az ösvényeket Xin Zhaojával. Meight 0 1 2-es kezdése nem volt a legmeggyőzőbb, ám ez gyorsan változott, miközben boton Stiles és hextasy párosa is 2v2-ben nyerték a cseréket.

A 10 és 20. perc között 0 1 2-ről Kassadin hirtelen 8 2 2-re váltott, egy fed Kassára pedig kevés jó válasz van. Ha mindez nem lett volna elég, Meight még egy pentakillt is begyűjtött, az OP maximum pislogni tudott. A mérkőzés végül 25 percig sem tartott, a WiLD magabiztos győzelmet aratott!

Ha lemaradtatok volna a mérkőzésekről, akkor azokat alább megtaláljátok!

Watch MNEB K&H League of Legends Bajnokság, 11. Forduló (Bo1) from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!