Kiszivárgott az Intel összes 9. generációs processzora

Kiszivárgott az Intel összes 9. generációs processzora

Az összes Intel 9. generációs CPU-ról lerántotta a leplet a Fujitsu. 

Fokozatosan csepegtette az információkat az Intel a legújabb, 9. generációs processzorairól, de úgy tűnik, hogy a Fujitsu elejébe ment a dolgoknak és az összes modellről lerántotta a leplet! 

A listáról nem minden elem számít újdonságnak, ugyanis korábban már bejelentett többet is hivatalosan a gyártó, sőt a zászlóshajó I9-9900K-t akár mi is megvásárolhatjuk Magyarországon. A 180000 forintos csúcskategória nagyjából 12 százalékkal tud többet játékok alatt, mint a Ryzen 2700X, ellenben 66 százalékkal drágábban kínálják. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megéri-e a felárat a plusz teljesítmény.

Szinte mindegyik processzor mellett szerepel az F jelzés, ez azt jelenti, hogy gyárilag letiltják az integrált grafikus kártyát, azonban az ára ugyanannyi lesz, mint az UHD 630-cal dolgozó társaiké. A T jelzés az alacsonyabb TDP-t mutatja. Ezek az alacsonyabb órajelen pörgő CPU-k kisebb asztali számítógépekbe az ideálisak, mivel sokkal kevesebb áramot kell felvenniük, hogy működni tudjanak. Olcsóbbak, lassabbak, de bizonyos esetekben sokkal praktikusabbak, mint T jelzés nélküli társaik. A K betű továbbra is a túlhajtást jelenti. Ezek a procik a megfelelő alaplapban overclockolhatóak és még nagyobb teljesítményt préselhetünk ki belőlük. A Core széria mindegyike maximálisan 2666 MHz-es DDR4 RAM-okat támogat, ellenben Ryzenes vetélytársaikkal szemben, amik bőven kihajtják a 3600 MHz-es memóriákat is.

A még meg nem jelet CPU-król hivatalos árat még nem tudunk, az biztos, hogy nem foghatnak túlságosan vastagon azok a ceruzák, mivel a Ryzen 3. generációja már alig várja, hogy eláraszthassa a piacot és megismételhesse az 1. generáció hatalmas sikerét.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!