Egy héttel a rájátszás előtt, még szinte bármi megeshet

League of Legends - Egyre szorosabban áll a mezőny egymáshoz képest, a csapatok alig egy-egy győzelemmel vannak lemaradva egymástól. Izgalmas lehet az utolsó hét.

Tegnap lezárult a hetedik hete az MNEB K&H alapszakaszának, vagyis mindössze két meccsnap maradt, hogy a csapatok javítsanak a helyzetükön, vagy éppen rontsanak. Tegnap három mérkőzés került lejátszásra, lássuk az eredményeket!

AGW vs OP - 0:1

Az MNEB hetedik hetére az OP eljutott arra a szintre, hogy már nem lehet csak úgy leírni őket, mint a bajnokság elején. Az utóbbi hetekben nagyon megszaladtak, így az AGW-nek is figyelnie kellett, akik ráadásul elvesztették Rabbanot. Eleinte látszott is, hogy résen vannak, az alsó ösvényt kellően megtolták előnyök terén, igaz farmban azért Akrol jobb volt, topon Blice még BM-elni is tudott, annyira magabiztos volt.

Nem sokkal később azonban fordult az OP boton, de mindkét oldalon bődületes hibák, elrontott dive-ok stb. Összességében elég kaotikus volt a mérkőzés folyama mindkét csapattól, nem volt egyértelműen jobb oldal. A 20. perc után kezdett el nőni az OP aranyelőnye, leginkább a farm miatt, amit aztán egy tiszta ásszal koronáztak meg, jutalmuk pedig egy Baron Nashor lett. Ezzel végül a felső ösvényen törték be a bázist, majd egy újabb csapatharcot követően, még a Baron lejárta előtt bedöntötték a Nexust is. 

THR vs MAY - 1:0

A Mayhem a kezdeti várakozásokkal szemben rosszabbul teljesített, mint vártuk, erre a meccsre talán ezért is egy cserével érkeztek, chrisie helyett Myrmidon került midre egy Karthus-szal, chrisie lövészként játszott. Az új játékos kellően új lendületet adott a csapatnak, miden magabiztosan tartotta magát Cuhival szemben a meccs első szakaszában.

Az első 15 percben ha csak egy-két ezer arannyal is, de a Mayhem vezetett a THR-rel szemben. Az első torony viszont a THR-hez került, teleport előnyüket kihasználva ki is egyenlítették az aranymennyiséget. Aztán a Mayhem vérszemet kapott és mindenáron Benzzt akarták elkapni, de emiatt nagy árat fizettek. Már a 23. percnél jártunk és továbbra sem rendelkezett egyik csapat sem behozhatatlan előnnyel, de a csapatharcokban a THR volt jobb minden szempontból. Domee azért még benézett egy Baron lopásra, de végül ez lett a Mayhem veszte. Nagyon tolni akarták a tornyokat és talán a meccset is befejezni, de túltolták a dolgot, a THR leászolt és azzal a lendülettel a meccset is megnyerték.

WILD vs PLG - 1:0

Két igazi nagysúlyú csapat zárta a napot, kellően meg is küzdöttek egymással. A meccs első 10 percében a PLG vezetett aranyban, Ax3L Dravenje farmmal, gyilkossággal és a Kleptomancy segítségével rendesen besegített. Később sem nagyon változott a helyzet, a PLG nem húzott el behozhatatlanul, azonban a hurok szorulni kezdett a WILD nyaka körül, amiko Sk1nzor leroamolt botra, ezzel dőlt az első torony és több gyilkosság is a PLG-hez került.

A WILD először a harmadik sárkánynál kezdett el fordítani, veszélyes de koordinált csapatharccal sárkányt és gyilkosságokat is szerzett. Tornyokban viszont lemaradtak, a 23. percben a PLG 4-1-re vezetett e tekintetben. A 27. percben viszont miden harcot nyert a WILD és nem voltak rest ezt egyből egy Baronra váltani. Időközben Meight Vladimirje egyre inkább kinőtte magát. Még úgy is tudott harcokat nyerni a WILD, hogy Stiles szélső ösvényen tolt tornyot, majd csatlakozása után négy gyilkosságot szerzett csapata és ezzel a lendülettel a Nexust is bedöntötték!

Ha lemaradtatok a mérkőzésekről, alább bepótolhatjátok őket!

Watch MNEB K&H League of Legends Bajnokság, 12. Forduló (Bo1) from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!