Belép a Vasas is az e-sportba, felkarolnak egy FIFA19 Pro Clubs csapatot!

Belép a Vasas is az e-sportba, felkarolnak egy FIFA19 Pro Clubs csapatot!

A magyar labdarúgó kluboknál igen népszerű FIFA Pro Clubs játékmódban lesz csapata a kék pirosaknak.

Nem csak a világon, de Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít az e-sport. Ráadásul a virtuális térben a sportjátékok igen népszerűek, így nem volt meglepő a Vasas SC döntése, miszerint egy FIFA19 Pro Clubs együttest karol fel.  A 11 a 11 elleni verzióban bizonyíthat tehát elsőként a másodosztályú Merkantil Bank Liga jelenlegi 7. helyezettje.

2019. március 1-től az együttműködés értelmében a Hungarian Pro Clubs League harmadosztályában szereplő Goalcutters FC csapatának névadója lesz. Ugyan a Goalcutters a 12 csapatos harmadosztályban szerepelt eddig - hatodik helyen végeztek az előző szezonban, de Vasasként már nagyobb céljaik lesznek a jövőben.

01

Erdős Levente, a csapatmenedzsere beszélt az együttműködésről:

"2018 augusztusában alakultunk, és mivel a játékosok közül többen is erősen kötődünk a Vasashoz, fel sem merült, hogy más klubot keresünk meg az együttműködési szándékunkkal. Örömmel fogadtuk, hogy Markovits László az első pillanattól kezdve nyitott volt az ötletre, mostantól pedig azon leszünk, hogy méltó módon képviseljük a 108 éves Vasas nevet ezen a téren is. Úgy gondolom, az egész magyar eSport fejlődését szolgálhatja egy újabb patinás egyesület csatlakozása, nekünk pedig egyértelmű célunk, hogy a március közepén kezdődő bajnokságban az első három feljutó hely valamelyikén végezzünk."

Megszólalt még Polgár-Veres Árpád, a Vasas és az e-sport kapcsolatáról a klub sportszakmai menedzsere is:

"A Vasas Sport Club számára a sportolás fogalmát továbbra is a hagyományos értelemben vett élősport, a testmozgás és a fizikai aktivitás fogja jelenteni, de figyelemmel kísérjük az eSport nemzetközi és hazai térnyerését is. Mivel a videójátékok versenyszerű űzését egyre nagyobb érdeklődés övezi, a klub elnökségével összhangban szerettünk volna nyitni ebbe az irányba is. A most megkötött együttműködés értelmében az eSport nem szakosztályi keretek között fog megvalósulni az egyesületen belül, hanem kizárólag a FIFA-játékban való részvételre korlátozódik, de a projekt sikeressé válása esetén nem zárkózunk el a további fejlődés elől sem."

A HPCL következő szezonjának sorsolását követően részletesebben bemutatják majd az együttest.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!