A HUNESZ és az ESL is feloldotta Szab1s kitiltását

A HUNESZ és az ESL is feloldotta Szab1s kitiltását

A közelmúltban történt események miatt a HUNESZ és az ESL is visszavonta a kitiltást.

Március 3-án este olvashattuk Marton "Szab1s" Szabolcs Facebook oldalán, hogy egy igen hosszú vesszőfutás után végre sikerült eltüntetnie a PUBG kitiltást.

Ez a hír leginkább azért lehetett meglepő sok ember számára, mert a kitiltás után nem csak a játékos maga kért többször újravizsgálást, de a HUNESZ és az ESL is biztosra akart menni, hiszen Szab1s és a Valhalla Vikings remek eredményeket ért el addig a versenyen. A PUBG Corp. újból "kivizsgálta" majd levélben értesítette a szervezőket, hogy a kitiltás érvényes és Szab1s biztosan csalt. A HUNESZ és az ESL ezután megtette a szükséges lépéseket és 2 évre eltiltotta a játékost. Ő viszont nem hagyta ennyiben a dolgot és a cég problémáit ismerve addig próbálkozott, míg ki nem derült: tényleg tévedett a cég. Ezek után a HUNESZ és az ESL is kapott levelet a PUBG Corp-tól, így pedig az álláspontjuk is megváltozott, ezt a hivatalos közleményben olvashatjátok el:

HUNESZ és ESL közös közlemény

Előzmény:

PUBG Corp. 2019. március 7-én hivatalosan tájékoztatta az ESL-t és az MNEB szervezői csapatát Marton "Szab1s" Szabolcs esetében PUBG játékfiók tiltásának megszüntetéséről.

Döntés:

A HUNESZ és az ESL Marton "Szab1s" Szabolcs eltiltását azonnali hatállyal megszünteti a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság és a HUNESZ versenyeiről. Tehát Szab1s mostantól részt vehet az MNEB-en. csapatok az érvényben levő ESL igazolási szabályoknak megfelelően vehetik fel őt a játékoslistára. A Magyar E-sport Szövetség továbbra is fokozottan törekszik a verseny tisztaságának megtartására, és a kiadókkal szorosan együttműködve, kiemelten figyeli a bajnokság szabályos, csalásmentes lebonyolítását.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!