Még mindig nem ismeri el az EA a Kick Off glitch létezését

Még mindig nem ismeri el az EA a Kick Off glitch létezését

Most akkor van középkezdés bug, vagy nincs?

Nem a FIFA 19 az első játék, ahol a játékosok panaszkodnak az úgynevezett középkezdés glitchre - egy olyan bugra, ami csak és kizárólag egy gólt követő középkezdéskor jön elő. A glitch lényege, hogy sípszó után a labdát birtokló csapat végigpasszolgatja a bogyót és nagyjából 5-8 másodperc alatt gólt lő olyan helyzetekből, ami a játék bármely más részében egyáltalán nem fordulna elő. Mutatunk néhány példát, ez például még a FIFA 18-ból:

De van itt eset a FIFA 19-ből is:

Nem csak a hétköznapi játékosok, a profi szcéna is többször panaszkodott már a hibára, mégis, az EA láthatóan évek óta nem kezd ezzel semmit. Nyilván egy profi, közvetített meccsnek jót tesz az, ha sok gól születik rajta, de lehet, hogy egyszerűen nem találják már hosszú ideje a probléma forrását és éppen ezért nem is tudják kijavítani. Mindeközben az EA azt mondja, hogy a glitch nem is létezik, és adatokat gyűjt erre vonatkozóan, amit egyszer majd valamikor közzétesznek.

Persze a többség köszöni szépen és legyen bármennyire is unfair, inkább megpróbálja kihasználni a glitchet. Youtuberek még tutorial videókat is készítettek arra vonatkozóan, hogy ezt hogyan lehet a leghatékonyabban megtenni. A FIFA 18 végére úgy tűnt, hogy valami javulás történt, de a 19-es szériára már nem sikerült a fixet átvinni. 

De mi lehet a megoldás? A probléma abból adódik, hogy a védekező csapat AI-ja (mesterséges intelligencia, avagy a játékba programozott mozgás, cselekvés, amikor a karaktert nem a játékos irányítja) nem megfelelő módon mozdul rá a támadó játékosra, így lényegében szabad az út a kapuig. Ezt talán lehetne korrigálni azzal, hogy a középkezdést követő másodpercekben a támadó csapat támadási képességeit, például a shooting értékét ideiglenesen lejjebb veszi a játék, ha már a rendes bugfix egyelőre nem megoldható. Mondjuk a FIFA 19-ben ez még nehezebb, hiszen még ott van minden játékos imádott újítása, a finesse shooting is, ami erre csak rátesz egy lapáttal.

Persze ezek csak mind feltételezések és ötletek, hiszen az EA váltig állítja, kick off glitch nem létezik, de az tény, hogy túl sok olyan eset fordul elő, amikor középkezdés után néhány másodperccel gól születik.

Ti tapasztaltatok már ilyet? Ha igen, jöhetnek a videók kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: Red Bull

Kövess Minket!