Nem lehet full Icon és TOTY csapat, az EA megborította a profi mezőnyt!

Nem lehet full Icon és TOTY csapat, az EA megborította a profi mezőnyt!

Megunta a kiadó, hogy a lehető legjobb kártyákból áll minden profi kezdője, ezért egy szabálymódosítással teljesen felülírta az eddigi trendet.

Bárki, aki nézett már valaha professzionális FIFA versenyt az láthatta, hogy a legtöbb játékosnak szinte egy az egyben ugyanazok a lapok alkották az együttesét. Ráadásul tele voltak Iconnal és Team of the Year futballistával. Kétség kívül ezek a legjobb labdarúgók, így miért ne őket használták volna. Eddig semmilyen megkötés nem volt, mindenki azt pakolt a kezdőjébe, akit csak szeretett volna. Egyrészt ez nagyon egyhangúvá tette a rendezvényeket, másrészt viszont a selejtezőkön azok nagy előnybe kerültek, akik több milliós kerettel rendelkeztek.

Közeledünk a FIFA eWorld Cup döntőjéhez és azok a játékosok, akik szeretnének részt venni rajta bizony pontokat kell gyűjtenie és ezt csak különböző kvalifikációkon keresztül tehetik meg. A mostani kettő, melyből az egyik március 11-én startol, bizony egy megvariált rendszerben zajlik majd. Ryan Pessoa, aka Hashtag|Ryan - időközben ő már a Chelsea játékosa is - tweetje elég árulkodó, hogy mire számíthatnak az indulók:

A profik sem pakolhatnak most már össze minden eddiginél erősebb együttest. Az EA szabálya szerint a következő feltételeknek kell megfelelniük:

  • Maximum 2 Icon
  • Maximum 1 nem Icon 95+ játékos
  • Maximum 2 90-94-es játékos
  • Az összes többi játékosnak 89 vagy ennél kevesebb Ratinggel kell rendelkeznie

Ez a döntés a közösség részéről elég jó fogadtatásra lelt, és remélhetőleg izgalmasabb meccseket eredményez majd. Első ránézésre akár azt is mondhatnánk, hogy jóval inkább kiegyenlítheti az erőviszonyokat és tényleg nem csak azon múlhat egy-egy mérkőzés végkimenetele, hogy milyen futballisták futnak ki a gyepre. Vannak akik már el is gondolkoztak azon, milyen őrült együttest lehet így építeni, íme egy példa:

Persze nem kevés profi kiakadt ezen a módosításon, de egyelőre nincs más választásuk, mint elfogadni az EA intézkedését. Az egyszer biztos, hogy át kell gondolnia mindenkinek milyen kezdőt szeretne összerakni, mert a teljes Icon és TOTY felállás már nem működik. Egy ideig biztosan nem, és ha abból indulunk ki, hogy az EA unja ezt a metát, akkor akár számíthatunk a jövőbeni további módosításokra is.

Ti milyen csapatot raknátok így össze? Írjátok le kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!