Igazán hype héttel zárul az MNEB alapszakasza, három csapat is versenyben az első helyért!

Igazán hype héttel zárul az MNEB alapszakasza, három csapat is versenyben az első helyért!

League of Legends - A hat továbbjutó csapatunk már fixen megvan, de hogy ki melyik helyen végez az még teljesen képlékeny.

Utolsó hetéhez érkezett az MNEB K&H LoL alapszakasza és roppant izgalmaz napok, illetve meccsek elé nézünk. Ez több dologból is fakad. Egyrészt a csapatok nagyon szorosan állnak egymáshoz képest, egy-két győzelem távolságra, illetve a párosítások is komolyak lesznek. Nézzük előbb a tabellát, mert ezen a héten már az is roppant fontos lesz!


Mint látható, az első, második, harmadik, negyedik és ötödik helyezett között egy-egy győzelemnyi különbség van csak és tekintve, hogy a WiLD, a THR és PLG egymással szemben is játszik majd, még bármi történhet. Nyilvánvalóan rengeteg lehetőség van ebben a tabellában, de nézzünk pár fontosabb opciót.

Az első hely sorsa 

Az első helyért jelenleg a top 3 csapat küzd, vagyis a THR, a PLG és a WILD. A THR-nek elég csak a mai meccsét megnyernie, azzal már biztosan első helyezett, azonban ha elveszti, még mindig szépíthet holnap. Amennyiben a THR mindkét meccsét elveszti a PLG-vel, illetve a WILD-dal szemben is, akkor lép porondra ez a két csapat. A WILD ma a MAY ellen játszik, aminek papíron egy viszonylag egyszerű győzelemnek kellene lennie, főleg az EBL teljesítmény után, ahol a WILD első. Ez esetben 30 pontjuk lesz. A PLG másik ellenfele a MAY, amit szintén nyerniük kellene, ez esetben 33 ponttal a PLG lenne az első, ha pedig a MAY valahogyan legyűri a PLG-t és a THR mindkétszer kikap, akkor három csapat lesz 30 ponton, 1-1-es mutatóval egymással szemben.

Ebben az esetben a ledöntött Nexus tornyok száma számít, ha ez is egyenlő, akkor pedig tiebreaker lesz.

A playoff második fele

Itt a RIFT, AGW és OP található, a MAY fixen nem jut tovább a rájátszásra. A RIFT az AGW ellen játszik és mivel ennyire közel állnak pontban, nagyon fontos lesz a győzelem mindkét csapatnak a helyezés szempontjából. Az OP a mai napon egy free wint kap, mivel a CSDT lett volna az ellenfelük, legalább azzal nem kell foglalkozniuk. Másnap az AGW kap egy automatikus győzelmet szintén ezért, míg az OP a RIFT-tel játszik. Itt is rengeteg lehetőség van és mivel nem mindegy, hogy hány lépcsőn kell átverekedniük magukat a csapatoknak a playoffban, nagyon is nagy tétje lesz a mostani találkozóknak.

Végezetül nézzük meg pontosan milyen meccsek is lesznek sorrendben ezen a héten, illetve melyikre mit jósolunk eredményként, ezúttal csak felsorolás szinten.

Március 12.

WILD vs MAY - 1:0

AGW vs RIFT - 0:1

THR vs PLG - 0:1

Március 13.

RIFT vs OP - 1:0

PLG vs MAY - 1:0

WILD vs THR - 1:0

Egy szó, mint száz, nagyon szoros meccsekre számítunk, ráadásul az igazi nagyágyúk is találkoznak egymással a héten. És hogy mindezt hol találod meg? Természetesen a Magyar LoLTV csatornáján, kedden és szerdán is este 7 órás kezdéssel!

Watch live video from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!