Öt edzői jó tanács, ha FIFA-ban szintet szeretnénk lépni

Öt edzői jó tanács, ha FIFA-ban szintet szeretnénk lépni

A Dream Team Gaming FIFA csapat professzionális edzője és játékosa, Fully visszatért és elszántabb, mint valaha. Nem csak a saját játékosait igyekszik segíteni, de időről időre a közösséget is ellátja hasznos tanácsokkal.

A megfontolt, okos, remek védekezés és támadás elengedhetetlen a sikerhez, de a kártyáid minősége szintén hozzájárulhat a győzelmekhez, viszont ezen kívül is tehetünk fejlődésünk érdekében.

1. Menedzseljük a meccset

"Meg kell értened, hogy vannak olyan periódusok egy mérkőzésen belül, amikor nem feltétlen te irányítasz. Rá kell érezni ezekre az időszakokra. Persze ennek az ellenkezője is igaz, van mikor a te játékod érvényesül, és időnként teljesen kiegyenlített a párharc - ide-oda mennek a támadások. Ilyenkor senki sem szeretné lelassítani a játékot, sőt, sokan elbízzák magukat és úgy gondolják a nagy "rohanásban" megszerzik majd a vezető találatot, de legtöbbször inkább csak gólt kapnak belőle. Ne essetek ebbe a csapdába, ha kell nyugodtan vegyetek vissza tempóból, semmit sem kell elsietni."

2. Skill játékok

"Ezek tökéletesek a lövések gyakorlására. Sokféle módon küldhetjük kapura a labdát: finesse (finesz), power shot (erőből), low driven (laposan helyezve), olló, félfordulat, fejes stb. Az időzítés kulcsfontosságú, hiszen ha zölden találjuk el, akkor jóval nagyobb esélyünk van a hálóba juttatni a labdát. Addig kell ezt gyakorolni, amíg szinte csukott szemmel nem tudjuk ezt megcsinálni. Nem egy éles mérkőzésen kell ezekre gyúrni, mivel emiatt egy-egy helyzet elrontása vereséget jelenthet."

3. Rögzített szituációk

"Nagyon veszélyesek lehetnek, pláne a mostani metában. Mivel egy-egy momentum akár az egész meccset eldöntheti, ezért érdemes ezekből is veszélyeztetni, amennyire csak lehet. Ne lőjjétek rá egyből például a szabadrúgásokat, kicsi az esély a találatra. Inkább használjátok az L1/LB és L2/LT gombokat, hogy három játékos legyen a labda körül. Átléphetik a játékszert, befuthatnak üresbe stb. Általában az első két futballista átfut a labdán (szimplán csak csináljatok egy lövőcselt - B+A vagy kör + x), aztán a harmadik lepasszolja."

4. Nézd vissza a meccseid

"Ez talán a legjobb módja a fejlődésnek. Szinte senki nem szereti és nem akarja ezt megtenni, de így tényleg szinteket lehet ugrani. Alaposan vizsgáld meg azokat a helyzeteket, melyeket kihagytál és nem született gól belőle, majd gondold át mit kellett volna másképp tenned. Ismerd fel mit rontottál el és törekedj arra, hogy kijavítsd."

5. Állítsd be a Game Plan-t

"Ezzel az új opcióval sokkal jobban be lehet állítani a felállásunkat és taktikánkat, mielőtt belevágnánk a következő párharcunkba. Nem árt többet is kitalálni. Védekezőbbet, támadóbbat stb. A mérkőzés közben lesz lehetőségünk váltani, ha nem megy egy adott stratégiával. Továbbá tekintsd át a dynamic tactics-ot is. Például ha valaki olyan ellen játszol, aki nagy nyomás alá helyez már a te térfeleden, akkor próbálj hosszú labdákkal indítani és gyorsabb játékosokat alkalmazni. Ez az egyik olyan dolog, ami megkülönbözteti a profi játékosokat a casual rétegtől."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!