Egy újabb WILD vs THR meccs dönthet mindenről, többek közt az első hely sorsáról!

Egy újabb WILD vs THR meccs dönthet mindenről, többek közt az első hely sorsáról!

League of Legends - A mai napon ismét a THR és a WILD-é lesz a főszerep, mint korábban oly sokszor.

A mai nappal lezárul az MNEB K&H LoL alapszakasza, három mérkőzés vár ránk a tervek szerint. Ami a tegnapi napot illeti, végül csak két mérkőzés került lejátszásra, a Mayhem ugyanis nem tudott kiállni a WILD ellen öt emberrel. A mai napon is fennáll ennek a veszélye, ez esetben a PLG kaphat majd egy ingyen győzelmet.

Két mérkőzést azonban biztosan végig izgulhatunk és lesz is min. Előtte azonban kanyarodjunk vissza röviden a tegnapi napra.

WILD vs MAY

Ahogy fentebb írtuk, a Mayhem nem tudott öt játékost kiállítani, támogatójuk, Hatecore ugyanis úgy döntött, hogy inkább a RIFT Esports-ban folytatná pályafutását, ezért a WILD megkapta automatikusan a győzelmet.

AGW vs RIFT

Ez egy igazán érdekes összecsapás volt, ahol egyrészt bemutatkozott a RIFT színeiben Hatecore, illetve hosszú idő után újra viszontláttuk Akali-t, bár annyira nem fizetődött ki. Az AGW alapvetően jobb ütemben kezdte a mérkőzést, szinte minden ösvényen, topon Blice Akalival soloban ölte meg Kubu Vladimirjét.

Az ütemük azonban nem tartott ki ameddig kellett volna, elindult a skálázódás a RIFT oldalán. Abból pedig volt bőven, Kubu Vladja mellett egy DareDévil féle Karthus és drx féle Tristana is társult, Loxigar Lee Sinje pedig ezúttal is megmutatta ki az úr a dzsungelben. Ezzel a győzelemmel egyébként Loxi 5-0-ás Lee Sinnel. Röviden tömören, egy erős kezdés után egy még erősebb comeback érkezett a RIFT részéről és ezzel bebiztosította legalább a negyedik helyet. 

THR vs PLG

Ez volt az a meccs, amire igazán kíváncsiak voltunk, legutóbb nagyon szoros találkozót tartottak, ám akkor a THR bizonyult jobbnak. A PLG azonban ezúttal felkészültebben érkezett és felismerte a THR legnagyobb erősségét, illetve egyben legnagyobb gyenge pontját is, ami az alsó ösvény.

Szinte az összes győztes meccse a THR-nek abból fakadt, hogy Benzz és Hybrid párosa megindult, majd lecarryzték a meccset a nagy előnnyel, illetve a konstans figyelemmel, amit kaptak, míg a pl Cuhi vagy Xeanny zavartalanul végezhette a dolgát. Ezúttal ilyen előnyről nem beszélhettünk, erről többek közt Malacko is tett, illetve nem engedték a THR-t célpontok közelébe. Tornyot csak egyet hozott a THR, ahogyan sárkányt is. Végül 34 perc kellett a PLG győzelméhez, ami egyben a THR eddigi legnagyobb veresége is volt az MNEB alapszakaszán. 

És itt válik érdekessé a dolog. Nézzük a tabella jelenlegi állását, illetve a mai mérkőzéseket.


Az OP és a RIFT, bár egymástól távol áll, a WILD helyzetébe éppenséggel még bezavarhat. Ha a RIFT nyer az OP ellen, amire minden esélyük megvan, akkor 27 pontra kerülnek. Ebben az esetben pedig a WILD már nagyobb nyomás alatt játszik a THR ellen, ugyanis ha kikapnak, azonos pontra kerülnek, ráadásul 1-1 a head to head kettejük között, így akár egy tiebreaker is lehet a WILD és a RIFT között.

A MAY eléggé a tabella alján van, nem is jutott be a rájátszásba, így jó eséllyel a PLG zsebelné be a győzelmet akkor is, ha kiáll a MAY és nyilván akkor is, ha nem, szóval vegyük úgy, hogy ezt a PLG elviszi. Ezzel 33 pontjuk lesz.

Ezt követi a mindent eldöntő mérkőzés, ami több szempontból is fontos. Ha a THR kikap, akkor a PLG lesz az első, a THR meg a WILD pedig 1-1-es mutató mellett 30-30 ponton állnak majd egymás mellett. Amennyiben viszont a THR nyer, akkor az első helyen alakulhat ki egyenlőség a PLG és a THR között, ahol szintén 1-1 az állás és 33-33 pontjuk lenne. A 3. és 4. helyen pedig egy 27-27 pontos WILD és RIFT is állhat, feltéve, ha a RIFT nyer.

Tiebreaker akkor alakulhat ki, ha két csapat azonos pontszámmal és azonos head to head eredménnyel rendelkezik, vagyis egy győztes és egy vesztes meccse van a másik csapattal szemben. Ha ez is egyenlő, akkor az egymás elleni meccseken ledöntött Nexus tornyok száma dönt, amennyiben pedig ez is egyenlő, akkor helyosztó meccset/tiebreakert kell játszani. Az oldalválasztás joga ilyenkor azé a csapaté, aki kevesebb idő alatt nyert a másik ellen. Mivel a hármas egyenlőség veszélye nem igen áll fenn, így azzal most nem foglalkoznánk.

A meccsek a mai napon 7-től kezdődnek, a Magyar LOLTV csatornáján!

Watch live video from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.