A PSV e-sportolója legyőzte félelmét,  de a FIFA pontok miatt újabb megpróbáltatás várhat rá!

A PSV e-sportolója legyőzte félelmét, de a FIFA pontok miatt újabb megpróbáltatás várhat rá!

A PSV Eindhoven e-sportolója, Stefano Pinna meglehetősen remek évet produkált, és a goal.com adott interjújában két dolgot is kiemelt a FIFA-val kapcsolatban.

A belga játékos tavaly a FIFA eWorld Cup PS4 konzol döntőjében a Marcus 'Marcuzo' Jorgensen elleni mérkőzésével hívta fel magára a figyelmet, és dacára a győzelemnek, a fináléban nem tudott meglepetést okozni Mossad 'MSdossary' Aldossaryval szemben. Ennek ellenére nem hagyta abba a kemény munkát és rengeteget fejlődött. Jelenleg a Global Series PS4 ranglistájának második helyezettje és idén először megnyert egy nagyobb versenyt - Gfinity FIFA Series január.

Bár sikerült már tornát nyernie, mégis a tavalyi vb döntőre úgy emlékszik, mintha tegnap történt volna:

"Már a meccs előtt tudtam, hogy pokoli nehéz dolgom lesz MSdossary ellen. Soha nem játszottam azelőtt Xbox-on, de ő nem csak azon a konzolon jó. Mindenáron meg akartam nyerni, senki sem a második legjobb akar lenni, mindenki egyértelműen az aranyra pályázik. Az összecsapás után viszont nagyon csalódott voltam, hiszen a dicsőség mellett nagyon sok pénzt veszítettem. Pár napra rá aztán sikerült összeszednem magam és boldog voltam, hogy sikerült túl tennem magam a történteken. Végül is én voltam a legjobb PS játékos a világon. Nagyon fura egy nap volt az egyszer biztos.

Ha lehetek teljesen őszinte, akkor azt mondanám, hogy nagy különbség van a legjobb Xbox és PS4 játékosok között. Az egy dolog, hogy MSdossary és Tekkz egy másik dimenzióban játszik, őket szinte lehetetlen megverni. Emellett viszont az Xbox játékosok sokkal agresszívabbak, szeretnek támadni és amikor csak lehet gólt akarnak vágni, minél többet. PS4-en inkább birtokolják a labdát és nagyobb hangsúlyt fektetnek a védelemre.

Mindig a legjobbak ellen akarok szeretnék játszani, szóval a negyed- és elődöntők nem elengedően számomra, keményebben fogok dolgozni."

Egyre több versenyre sikerült kvalifikálnia magát és a formáját tekintve Belgium, valamint a világ egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát, de sok esetben a legfontosabb pillanatokban vérzik el a versenyeken. Nem véletlen, ennek is megvan az oka:

"Megmagyarázhatatlan, de a múltban sokszor előfordult, hogy féltem lőni a támadások alatt, és általában elvesztettem a labdát emiatt. Aztán erre ráfeküdtem és sokat gyakoroltam. Úgy érzem fel tudok most már oldódni és működik a dolog."

Túltette magát a félelmén Pinna, mivel rájött a mentális felkészülés is legalább olyan fontos, mint maga a játék gyakorlása. Éppen emiatt a PSV játékosa az elmúlt hetekben mellőzte az online selejtezőket, mert nem igazán tudott a mérkőzéseire koncentrálni.

"Ha szeretnél egyenletesen jól teljesíteni, sőt a legjobbá válni, akkor nagyon összpontosítanod kell a meccsek alatt. Csak a játékra szabad fókuszálni olyankor. Mindent meg kell tenni a győzelemért és nem szabad felidegesíteni magunkat, úgy mond ragelni, ha veszítünk. Nem könnyű mindig a legjobbat kihozni magunkból, de ha fejben frissek vagyunk, akkor ezt jóval könnyebb elérni."

Mindezek után pedig nem mehetett el szó nélkül a Belgiumot érintő EA intézkedés mellett, miszerint az országban nem lehet FIFA pontokat vásárolni február 1-től a kormány határozata alapján.

"Egyelőre nehéz mondanom bármit is, nem tudom mit várhatok a következő szezontól. Nagyon fura, hogy egyelőre csak Belgiumot érinti ez a döntés és a többi országot nem. Várok és meglátom miként alakul a dolog, mert ha ez így marad és nem tesznek semmit ellene, akkor szinte lehetetlen lesz FIFA pontok nélkül profi szintre kerülni. Még az is lehet, hogy Hollandiába költözök emiatt."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!