Véget ért az alapszakasz: két tornyon múlt a 2. hely sorsa

Véget ért az alapszakasz: két tornyon múlt a 2. hely sorsa

League of Legends - A tegnapi nappal lezárult az MNEB K&H LoL bajnokságának első alapszakasza, nézzük az eredményeket!

Összesen 7 héten és 14 meccsnapon keresztül küzdöttek egymással a csapatok az MNEB K&H LoL alapszakaszában és majd 50 meccsen keresztül izgulhattunk értük. Tegnap azonban az utolsó meccsnap is lezajlott, így megszületett a végső eredmény. A CSDT kizárásával már alapból három mérkőzés várta volna a nézőket, viszont a Mayhem nem tudott kiállni a Plague ellen, támogatójuk, Hatecore elvesztése után. Ő már a RIFT csapatát erősíti.

Így végül egy az OP csapott össze a RIFT-tel először, majd azt követte a már megszokott rangadó a WILD és a THR között, melynek különösen nagy tétje volt ezúttal.

RIFT vs OP - 1:0

A RIFT Esports ezúttal nem sokat botladozott a mérkőzésen, igaz Kubu többször is meghal topon Rivennel, a többiek viszont még halált is alig adtak. Ettől függetlenül a RIFT minden ösvényen nyert, topot beleértve, dRX pedig láthatóan nagyon élvezte az ADC Neeko-t. Ugyan farmban Akrol végig jobb volt, dRx inkább a hősöket farmolta.

20 perc után már minden külső torony dőlt az OP oldalán. A 25. perc végén már Baront is hozott a RIFT, Latte megpróbált lopni, illetve időt nyerni a Kindred ultival, de nem ért el vele Baronig. Innen már csak idő kérdése volt a győzelem. Drx-et elkapták topon, de erre 4 embert áldozott az OP, a bázisuk pedig már védtelen volt. Kubu és Loxigar pedig már a bázist ütötték, az egyetlen hazatérésre esélyes Poppy teleportját pedig DareDévil szakította meg egy Orianna ultival, senki nem ért vissza védekezni.

WILD vs THR - 1:0

Ezt követte a WILD és a THR összecsapása. Az első találkozón a THR feladta a leckét, a vadak szerettek volna revansot venni. A teljes beteljesülés azonban ezúttal elmaradt a WILD részéről, a THR ugyanis mintha meg sem jelent volna a meccsen, maximum az early game-ben. A korábban többször hullámzó teljesítményt mutató WILD ezúttal úgy ment át a THR-en, mint forró kés a vajon.

Rabbano Xin Zhaoja többször próbált rajtaütni, de sikertelenül, közben pedig Sanya Skarnerje farmolt, mint a gép. Cuhi is bepróbálkozott az Akalival, de itt sem lett túl kifizetődő, főleg nem Meight Ryze-zával szemben. Rabbanot a lehető legrosszabb időben, a 21. perc elején kapták el a folyóban, ez pedig egy azonnali Baront jelentett Stiles-éknak. A WILD pedig nem teketóriázott, azonnal meg is indultak a bázisostromra vele. A már ledöntött mides inhibitor torony alatt 4-1-et cserélt a WILD, egyedül Benzz élte túl a harcot. Egyedül négy ellen viszont már nem tudott mit csinálni, a WILD pedig 22 perc alatt gyűrte le a THR-t.

Eredmények

Ezek fényében a tabella a következőképp alakult!

A THR vereségével, illetve a Mayhem visszalépésével az első helyet végül a Team Plague szerezte meg 33 ponttal. A második helyen pontegyenlőség alakult ki a THR és a WILD között, illetve az egymás elleni eredmény is 1-1 volt. A helyezés sorrendjét végül az alapszakasz alatt összesen elpusztított Nexus tornyok száma döntött, amiből a THR-nek kettővel több volt, így ők lettek a másodikok. A WILD így a harmadik helyre futott be, míg a negyedik a szezon második felére megerősödő RIFT lett, az ötödik helyet pedig a sokáig nyert meccs nélkül szereplő OP szerezte meg. A legnagyobb meglepetést azonban talán az AGW okozta, akik eleinte top 3-ban voltak, de a szezon végére az utolsó továbbjutó helyre estek vissza.

Ha esetleg lemaradtatok volna a tegnapi mérkőzésekről, alább pótolhatjátok őket!

Watch MNEB K&H League of Legends Bajnokság, 14. Forduló (Bo1) from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!