Hazánkba is megérkezett az NVIDIA GTX 1660: nem tűnik rossz vételnek

Hazánkba is megérkezett az NVIDIA GTX 1660: nem tűnik rossz vételnek

Mostantól bárki lecsaphat a legújabb NVIDIA GTX 1660-ra. De megéri az árát?

Ahogy a pletykákban korábban szerepelt, tényleg megérkezett március közepén a boltokba az NVIDIA legújabb középkategóriás videokártyája, a GTX 1660. Több gyártó is elkészítette a saját verzióját a grafikus hardverből, de megéri-e megvenni a Ti nélküli GTX 1660-at?

Ha végignézzük az egyik legnagyobb webáruház kínálatát, több különböző verzió is szembejön velünk. A legolcsóbb Inno3D-től kezdve, az egy ventilátoros Gainwardon keresztül, a csúcsot jelentő MSI GAMING X-ig. Az eltérő árazás oka, hogy a gyártók egyedi hűtéssel, apróbb módosításokkal és eltérő felszereltséggel indítják a harcba a saját kártyájukat. Ameddig az Inno3D boostolt órajele 1785 MHz fölé nem tud menni, az MSI GAMING X kipréseli magából az 1860 MHz-et is. A kisebb teljesítménybeli különbségek mellett az anyaghasználat is fontos tényező lehet, amikor kártyát választunk. Alapesetben mindegyik kártyát 3 év garanciával kapjuk meg, de ezt akár ki is bővíthetjük további évekkel.

A játéktesztek jól mutatják, hogy a kártya legnagyobb ellenfelének kikiáltott Radeon RX 590 nagyjából öt százalékkal marad el a GTX 1660-tól. Ez alól kivételt képeznek azok a programok, amik jobban kihasználják 8 GB-os memóriát, vagy egyszerűen Radeonokra optimalizálták a fejlesztők. Látható, hogy a jelenlegi paletta egyik legnépszerűbb és legjobb ár-érték aránnyal rendelkező versenyzőjét, az NVIDIA GTX 1060 6 GB-os változatát minden teszten elveri az 1660. Nem jelentős a különbség az FPS számokban, de már az érezhető és látható kategóriába esik az eltérés.

Fontos még megjegyezni, hogy a fogyasztásban is teljesen vállalható számokat hoz a GTX 1660, mivel átlagosan 130 W-ot eszik meg komoly terhelés alatt. Ez messze elmarad a Radeonoktól, amivel kiérdemli a "jó hatékonyságú" jelzőt is.

Aki most keres egy megfizethető árú NVIDIA videokártyát, amivel Full HD felbontásban szeretné futtatni a legújabb játékokat akár magas beállítások mellett, sőt kipróbálná 2K-ban is a game-elést, ne keressen tovább. Ha nem ragaszkodtok az NVIDIA névhez, akkor még mindig jó vétel lehet az RX 590, amit kicsit olcsóbban, már 70000 forinttól hazavihettek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!