A LEC alapszakasz második helyéért küzdenek Vizicsacsiék!

League of Legends - Tavaly nyáron Vizicsacsi a Schalke 04 színeiben döntőzött a Fnatic ellen. Most megint jó esélyük van jól zárni az alapszakaszt, ezúttal a Syplce-szal.

A végéhez érkezünk lassan a LEC alapszakaszának, ugyanis már csak ez az egy hét van hátra belőle. Ez azt jelenti, hogy minden csapat egészen pontosan két meccset játszik még, nem számítva az esetleges tiebreakereket, mielőtt eldől, hogy ki milyen helyen fog végezni.

A G2 már a múlt héten bebetonozta magának az első helyet, így történjék ezen a héten bármi, ők már biztosan az elődöntőben kezdenek. A többi hely sorsa azonban még nem dőlt el koránt sem. Természetesen minket, magyarokat a Splyce menetelése érint leginkább, hiszen ott játszik továbbra is az egyetlen magyar LEC játékos, Vizicsacsi. Jelenleg elég jó helyzetben vannak, ugyanis a második helyet foglalják el a tabellán, igaz az Origennel és a Team Vitality-vel együtt. Ez azonban a hét végére már biztosan nem marad így, de előbb nézzük meg a teljes tabellát!


Két dolog biztos: a G2 első lesz, ahogy már említettük, illetve az exceL és a Rogue biztosan kihagyja a rájátszást, ahova csak 6 csapat juthat be. Mindenki más még versenyben van és rengeteg lehetőség adódik a következő 10 meccsből. Mivel lehetetlen lenne több száz verziót felvázolni nézzük meg inkább azokat, amik Vizicsacsit és csapatát érintik. 

2-0-ás hét a Splyce-nak

A Splyce 2-0-át megy, ezzel megverik a Misfits-et és a Fnatic-ot is. Ekkor 12-6-ban lesznek. Mivel a 2. helyen lévő hármasból egyik csapat sem találkozik a másikkal, simán benne van a pakliban, hogy ezt követően is mindhárman azonos ponton lesznek, azaz 12-6-on. Ez nem túl jó Csacsiéknak, ugyanis a Vitality mindkétszer megverte őket, az Origennel pedig 1-1-et produkáltak.

A Vitaly és az Origen szintén 1-1-et ment. Mivel a Splyce-nak van egy 0-2-es mutatója a Vitality ellen és a másik két csapat 1-1 egymással szemben, így ők visszacsúsznának a 4. helyre, míg a másik kettő között a LEC szabályai szerint dőlne el, hogy ki lesz a 2. és ki a harmadik. 

A legjobb az lenne itt Csacsiék szempontjából, ha legalább a Vitality 1-1-et menne ezen a héten, úgy nem kellene nézni az egymás elleni eredményeket, míg az Origen ellen még lehet egy tiebreaker. Ha az Origen is csak 1-1-et megy, az a legjobb természetesen, akkor a Splyce fixen a második.

1-1-es hét a Splyce-nak

A fentieken kívül, ha Vizicsacsiék kikapnak egyszer és 1-1-et mennek, akkor már képbe kerül a Fnatic is, mint veszélyforrás. Mivel a Splyce velük is játszik a héten, nagyon nem mindegy, hogy ellenük mi lesz az eredmény. Ha esetleg tőlük kapnak ki, azon kívül nyernek egyet és a Fnatic 2-0-ás hetet zár, akkor pontegyenlőség alakul ki.

Viszont a Splyce az előző alkalommal is kikapott a Fnatic-tól, így a head to head eredmény miatt a Splyce már az 5. helyre csúszna vissza, a Fnatic mögé. Amennyiben a Misfits-től kapnak ki és a Fnatic-ot megverik, akkor egymással szemben 1-1 lesz a mutatójuk, ebben az esetben megint a LEC szabályai döntenek egyenlőség esetén. Ha a másik két Splyce-szal egy szinten lévő csapat is 1-1-et menne, akkor a helyzet ugyanaz, mint a fentebb leírt 2-0-nál egyenlőség esetén, csak akkor már a Fnatic-kal is számolni kell, ami még tovább bonyolítja a helyzetet.

0-2-es hét a Splyce-nak

Ez persze a legrosszabb eredmény, amikor a Misfits-től és a Fnatic-tól is kikapnak. Ha ez bekövetkezik, akkor a fentieken kívül már a Schalke 04 is képbe kerülhet, igaz nekik ahhoz egy Origent is le kell gyűrniük, vagyis ők már maximum csak 1-1-et mehetnek a héten.

Ez annyira nem befolyásolná a 0-2-es Splyce besorolását, az exceL-t pedig az Origen jó eséllyel megveri. Tehát amennyiben a Splyce mindkétszer kikap és a Schalke 04 kétszer nyer, akkor egy pontra kerülnek, illetve 1-1- esetén a Fnatic is ugyanitt tanyázna. A Splyce 1-1-ben van a Schalke 04-rel, azaz itt is lehet esetlegesen tiebreaker. Ezt nagyban módosíthatja, hogy a Fnatic is 1-1-et megy-e, azaz kikap a G2-tól és nyer a Splyce ellen mert akkor megint Csacsiék kerülnek bajba.

A Fnatic és a Schalke 04 szintén 1-1-et játszott egymással, ahogyan a Schalke és a Splyce is viszont, ha ezen a héten kikap a Splyce a Fnatic-tól, akkor ők 0-2-ben lesznek ellenük, vagyis ugyanúgy visszaesnek, mint a 2-0-nál felvázolt helyzetben, mivel nincs teljes egyenlőség, azaz körbeverés a csapatok között. Ez azt jelentené, hogy a Splyce 6. helyen végez.

Mint látható, elég sok kimenetele van a dolognak, legjobb esetben 2., de legrosszabb esetben akár 6. is lehet az alapszakasz végén a Splyce.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!