Az egyik legizgalmasabb meccsét játszotta a G2 és a Fnatic, egy igazi baserace döntött!

Az egyik legizgalmasabb meccsét játszotta a G2 és a Fnatic, egy igazi baserace döntött!

League of Legends - Az első hetek után valószínűleg nem sokat vártak a Fnatic-tól, de a szezon második felére összekapták magukat.

Az utolsó hete kezdődött meg a LEC első alapszakaszának és jó esély van rá, hogy az egyik legizgalmasabb meccset láthattunk a G2 és a Fnatic között, hosszú évek óta. A tét nagy volt, de leginkább csak a Fnatic-nak, akik ezzel a győzelemmel már biztosan playoff szereplők lesznek, míg a G2 így is úgy is első helyen zárja az alapszakaszt.

Azonban az a műsor, amit azt asztalra tettek, az nem volt semmi. 48 percen keresztül küzdöttek egymással, de végül, sokak meglepetésére, a Fnatic jobbnak bizonyult. Már az elején is jól indultak, szép makró forgásokat láthattunk tőlük, gyilkosságokkal tarkítva és az első Baront is 21 percnél elhozták. 30 percnél már 8 ezer arannyal vezettek a narancs-feketék, viszont nem foglalkoztak kellően Wunderrel. Miután mindhárom inhibitort bedöntötték Rekkles-ék, már csak egy lépésre volt a playoff. A G2 viszont nem adta magát azért annyira könnyen, Wunder Ryze okozott némi meglepetést és a G2 Baront szerzett, majd egy csapatharcot is megnyert.

Az aranyelőny hirtelen 2000-re zsugorodott, vagyis a G2 megint versenyben volt, így bárki nyerhetett. Az ősi sárkánynál megint Perkz-ék bizonyítottak, megint csak Wundernek köszönhetően és a sárkány is hozzájuk került. Nehéz percek érkeztek a Fnatic számára, de azért enyhítették a fájdalmat egy újabb Baronnal, ám mindeközben Wunder Ryze ultival magával vitte Perkz-öt a Fnatic bázisába. A másik oldalon is hasonló ötlet volt, ott Rekkles és Hylissang próbálkoztak haosnlóval. Minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb lezárást láthattuk tegnap, amit nem is lehet leírni, ezt látni kell!

Ami a nap több részét és Vizicsacsit illeti, egyelőre jól állnak. Az első meccsüket, ha kissé neccesen is, de megnyerték a Misfits ellen, akik így kiestek fixen a playoffból. Külön pozitívum volt még, hogy hatalmas meglepetésünkre az exceL megverte a Vitality-t, akik a legnagyobb veszélyt jelentik a Splyce-ra. Az Origen nyert a Schalke 04-rel szemben, de velük 1-1 a Splyce mutatója. Ha a mai napon is nyernek Csacsiék, akkor legrosszabb esetben is "csak" egy Origen tibreakerrel kell számolniuk, viszont ha veszítenek, ráadásul pont a Fnatic ellen, akkor sokkal nehezebb dolguk lesz jó helyezést szerezni.

A tabella jelenleg így néz ki a tegnapi meccsek után.

Az izgalmak pedig ma délután öt órától, a Riot Games hivatalos Twitch csatornáján folytatódnak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!