Felvásárolták az egyik legnagyobb perifériagyártót

Felvásárolták az egyik legnagyobb perifériagyártót

A konzolos fejhallgatók piacának egyik legnagyobb márkája, a Turtle Beach, felvásárolta a ROCCAT vállalatát.

A gamerek számára ismerősen csenghet a Turtle Beach neve, ugyanis a konzolos fejhallgatók piacának egyik legismertebb márkájáról van szó. A napokban a Turtle Beach nyélbe ütötte a fennállásának legnagyobb üzletét, amikor leültek tárgyalni a ROCCAT perifériákat gyártó, világhírű céggel. Közel húsz millió dollárért, pontosan 19,2 millióért a Turtle Beach felvásárolta az egész ROCCAT vállalatot és ezzel a megállapodással belépett a legnagyobbak közé a PC-s piacon is.

A hivatalos bejelentés után megszólalt Juergen Stark is, a Tutle Beach elnök-vezérigazgatója.

"A Turtle Beach számára ez egy stratégiailag nagyon fontos megállapodás. A korábbi profilunk kiegészülhet a PC-s egerekkel és billentyűzetekkel, egy tapasztalt PC-s kiegészítőkkel foglalkozó csapattal, továbbá még összehangoltabban terjeszkedhetünk a jövőben." 

A Turtle Beach eddig is nagyon szép számokat tudott felmutatni, mivel a konzolos fejhallgatók piacának 40 százalékát tették ki az amerikai vállalat termékei. A ROCCAT felvásárlásával nyithatnak más frontokon is, sőt használhatják a ROCCAT korábbi értékesítési csatornáit, mind Németországban, mind Ázsiában. Több kapu is megnyílt a Turtle Beach előtt, de ezért jelentős árat fizettek. A teljes, 19,2 millió dolláros vételárból 14,8 milliót készpénzben, további 1 milliót készpénzben, vagy részvényben (ROCCAT dönthet) és 3,4 milliót a jövőbeli értékesítések utáni kifizetésként utaltak át a magánkézben tartott ROCCAT tulajdonosai számára.

A ROCCAT korábban saját League of Legends csapattal is rendelkezett, azonban a franchise-rendszer megalakulása után kiszálltak a LEC-ből. A Turtle Beach elképesztő növekedésben van, mivel a Fortnite és PUBG miatt a konzolos piac egyre nagyobb teret hódít. Jelenleg a TB támogatja az OpTic Gaminget, a Houston Outlaws-t és a Splyce csapatát is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!