Megszakadt a Griffin tökéletes sorozata az LCK-ban!

Megszakadt a Griffin tökéletes sorozata az LCK-ban!

League of Legends - Mégis mi lesz a Griffin LCK-s teljesítményével kettő, egymást követő vereségük után?

Elképesztő ugyan, de hét héten keresztül volt veretlen a Griffin az LCK 2019-es tavaszi fordulójában! De nem mondhatjuk ám azt, hogy ezt a "címet" kisebb nehézségek, akadályok nélkül zsebelték volna be: folyamatosan jöttek ugyanis a jobbnál-jobb kihívók (gondoljunk csak az SK Telecom T1-re, vagy a Damwon és Sandbox csapatára) akiken felül tudtak kerekedni a Griffines játékosok, csak azért, hogy megmutassák ki is a legjobb Koreában! De ahogyan azt már tavaly nyáron, a világbajnokságon is tapasztalhattuk a csapat idén is kezd szétesni. A legkísértetiesebb dolog az egészben, pedig az, hogy a Gen.G csapata volt azt, aki felvezette számukra az idei vereségszériát. Ha esetleg nem emlékeznétek "kettejük" kapcsolatára, akkor eláruljuk, hogy ők azok akik tavaly (a VB-n) megtörték a Griffin szerencséjét.
Na de mégis hogyan történt mindez? Nos először úgy tűnt, hogy minden rendben lesz a Griffin Gen.G elleni második szériája alatt. Igen mi is tudjuk, a Griffines harcosoknak fura rajongást éreznek Galio iránt és mindig őt szeretnék hozni - érdekes adat, hogy Galio nyerési-rátája az LCK-ban 50% fölött van - de a játékosok ennek ellenére is rengeteg csapatharcot tudtak megnyerni, sőt a térkép feletti irányítást is magukhoz tudták venni egy rövid időre. Azonban egy borzasztó időzítés, amivel a Baront kvázi a Gen.G kezébe tolták, véget vetett mindennek. A második összecsapás alatt ez még csak rosszabb lett, a Griffin csapata ugyanis egy újabb, indokolatlan Galioval próbálkozott, ami szabad utat adott a Gen.G középső ösvényes játékosának, ez pedig végül egy újabb egyoldalú Baron-szerzésben csúcsosodott ki. Egy szó, mint száz, sokkoló volt a Griffin első vesztes szériája. Nem csak azért, mert a Griffin hosszú idő óta először távozott vereséggel, hanem inkább azért mert ez egy 2-0-ás alulmaradás volt. De, ha szabad ezt írnom, innen a nemzetközi helyzet csak fokozódott, ugyanis jött az Afreeca Freecs elleni mérkőzéssorozat. Az Afreeca játékosai -ha szeretnénk szemléltetni a dolgot- szinte keresztülrohantak az első mérkőzésen, miután a már jól megszokott és most is indokolatlan Griffin Galio nem tudta tartani a folyamatos nyomást. Innentől kezdve az ellenfél, pont mint Daenerys, sárkányt sárkányra halmozott, aminek talán már nem is kell elmondanunk a végeredményét. A második összecsapásban azonban a Griffines srácok domináltak, az ellenfél ugyanis elfelejtette bannolni Park “Viper” Do-hyeon elől a Kalistát. Ezen kívül egy korai, jól kieszelt gank is fontos szerepet játszott abban, hogy a Griffin el tudta hozni második mérkőzését. 

A harmadik összecsapás draftjában az Afreeca csapata megtanult olvasni, így a bannolási fázisban meg is találták Kalistát, ami sokat javított esélyeiken. Igaz, hogy az alsó ösvényt ennek ellenére is elvesztették egy négy emberes Griffin gank alatt, azonban a rövid kényszerpihenőt követően a csapat újra összeállt méghozzá Kim “Kiin” Gi-in (felső ösvényes játékos) köré és ezzel sikerült túlélniük a Baronos Griffin pusht. Az utolsó, talán legfontosabb pillanatban az Afreeca felső ösvényes játékosa Akalival megnyert egy csapatharcot, ami az édes, második győztelmet hozta el számukra.De mégis mit jelent ez most a vesztes csapat számára? Gondoljatok csak bele, a Griffin alig pár napja még a világ egyik legjobb csapata volt, most pedig zsinórban egymás után két vesztes összecsapást is magáénak tudhat. Nyilván ennek az egész eseménynek az egyik fele csupán a rossz szerencse volt, mivel borzasztóan nehéz minden egyes meccset megnyerni az LCK-ban, még akkor is, hogy ha jóval "gyengébb" csapatok ellen vagy. Az Afreeca és a Gen.G pedig az idei szezonban jóval alulmúlta az elvárásokat. De ez közel sem jelenti azt, hogy könnyedén adják magukat egy-egy mérkőzés alatt. De nem mondhatjuk azt most nyugodt szívvel, hogy ezután már minden rendben lesz. Ez a két vereség igen aggasztó, főleg úgy, hogy tudjuk mi történt 2018-ban. Sőt ennek a hirtelen megingásnak talán köze van ahhoz, hogy maga a meta is változik, vegyük például azt is számításba, hogy az ADC-k körében egyre jobban elterjednek a standard választások, azaz végre tényleg az lövészek kerülnek az alsó ösvényre. Na és ott van még nekünk a középső ösvényes Jeong “Chovy” Ji-hoon is, aki a világ egyik legjobb játékosa jelenleg és borzasztóan nem tud bánni a varázslókkal, akik miden mostanában nagyon népszerűek!

Na jó, azért nem kell egyből temetni a Griffint! A régiójukban nincsen másik olyan csapat, aki ennyit nyert volna egymás után, mint ők, így még mindig a "top tier"-ben helyezkednek el és valószínűleg több arcon csapás kell nekik annak érdekében, hogy megremegjenek. De nem szabad elfelejtenünk azt a tényt sem, hogy egy borzasztóan fiatal csapatról beszélünk. Amikor oda kell tenni, amit csak tudnak, tényleg mindent megpróbálnak, viszont nagyon látszik, hogy nincsenek mögöttük olyan játékosok akik már tapasztaltak a versenyszférában és jó tanácsokkal látnák el őket a nehezebb helyzetekben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.