Egy igazán berobbanó támogatót mutatunk be

Egy igazán berobbanó támogatót mutatunk be

League of Legends - Ha szeretjük az agresszív alsó ösvényeket, Galio jó választás lehet.

Nem feltétlenül szokványos, de ettől függetlenül működőképes lehet a Galio támogató, persze a megfelelő körülmények között. A profi meccseken is viszonylag gyakran feltűnik ez a választás, főleg a koreai régióban, de solo queue-ban is ugyanúgy hasznát vehetjük. AoE CC-je, sebzése és mozgékonysága bizony sokszor aranyat érhet.

Miben más, mint a mides testvére? Nézzük!

Képességek, tárgyak

Ellentétben a mides verzióval, itt nem a Q-t, hanem a W-t maxoljuk elsőként, az alacsonyabb CD miatt. Ezt követi a Q, hogy némi sebzésünk is legyen, majd az E és persze az ultit is mindig fejlesztjük, amikor tudjuk. Idézői képességekből a Flash és az Ignite a leggyakoribb, mivel alapvetően agresszívak akarunk lenni vele. Ami pedig a tárgyakat illeti, a Relic Shield vonallal kezdjünk, hogy némi plusz HP-hoz jussunk és ne olvadjunk el azonnal. A Ninja Tabi a lövész ellen araynat fog érni, utána pedig jöhetnek a megszokott támogató tárgyak, mint a Knight's Vow, a Zeke's Convergence, esetleg a Redemption, illetve burst esetén egy Locket of the Iron Solari is jó szolgálatot tehet.

Rúnák

Mivel továbbra is a berobbanás és a CC osztás a legnagyobb fegyverünk, így abban nem változik a történet midhez képest, hogy itt is az Aftershock-ot választjuk elsődleges rúnaként. Egyszerűen túl hasznos egy ilyen karakteren és az alatt a 2,5 másodperc alatt iszonyatosan tankosak leszünk, így bírni fogjuk az azonnali pofonokat. Mivel szeretnénk kivenni a részünk a toronydöntésből, a Demolish mindenképp jöhet, valamint a Second Wind, hogy a poke sebzést jobban bírjuk, főleg közelharci egységként. Végezetül az Overgrowth segíthet a tankosodásban idővel. 

300 aranyat spórolhatunk a Magical Footwearrel, ezt inkább költhetjük valami másra, míg a Minion Dematerializer segíthet szintén az ösvény tolásban, illetve szűkösebb helyzetekben ezzel könnyebb elhozni egy-egy ágyús miniont. A páncélon kívül pedig leginkább AP-ra lesz szükségünk, hogy képességeink skálázódjanak. CDR-nek nincs sok értelme, mivel a támogató tárgyak így is sokat adnak abból.

Miként működik?

Ha olyan ösvényt választunk, ahol prioritásunk van az alsó ösvényen, vagyis a lövészünk agresszívabb tud lenni, esetleg jobban kell tolni az ösvényt, a Q-val nagyon megsegíthetjük az ösvénytolást, illetve poke-olásra is jól használható. Érdemes ezt akkor használni, ha a lövész egy-egy fontosabb minionhoz szeretne odasétálni és farmolni. Ettől függetlenül a W-t érdemes maxolni, a CC értékesebb lehet, mint az AP szegény sebzésünk. 

Jól ellenáll az AP alapú supportok ellen, illetve a hibrid sebzésű lövészekkel szemben, mivel a mágikus sebzés ellen, beépített védelme van, például a W-ből is. A legtöbb támogató rendszerint egy CC-vel rendelkezik, leszámítva pár kivételt, mint Thresh, Blitz, vagy épp Nautilus.

Galio szintén kettővel rendelkezik, nem számítva az ultiját. A Flash + W gyakran lesz a barátunk, de egy sima E-vel is ki lehet szedni Flash-eket az ellenféltől. Az E egy 0,75 mp-es feldobást, a W pedig 2 másodperces felbőszítést ad, utóbbi ráadásul több célpontot érinthet. Megfelelő lekövetéssel egy embert szinte fixen kiszedünk.

Legerősebb a hármas szinten lesz, ahol már minden képessége elérhető és egy teljes rotáció, valamint a lövészünk sebzése legalább 50% HP-t jelent. 

Az ultijáról pedig nem is beszéltünk, ami sebzését tekintve lehet, hogy elmarad a midestől, viszont továbbra is hatalmas zónát kapunk, amiből valószínűleg mindenki inkább menekülni fog, amíg becsapódunk.

Gyengék

A CC-jével nem árt gyakorolni és sajnos a Flash is tényleg kelleni fog, mivel nem a leggyorsabb alapvetően. Nem lehetetlen lereagálni egy E kezdeményezést, illetve a W alatt is lassabban mozgunk. Ha sikerül betalálni, akkor nagyon jók leszünk, de előfordulhat, hogy a célpont elmenekül, hanem készítjük elő kellően. Nincs semmilyen sustainje sem Galionak, így marad a poke, vagy az all-in, az állóháborúkat nem viseli jól. Ez főleg az alsóbb eloban érvényes, ahol a lövészek néha túl sok ingyen sebzést esznek meg.

Az biztos, hogy nem Galio lesz az első számú támogató, viszont játékstílusa eléggé egyedi ahhoz, hogy egyesek pont benne fogják megtalálni a tökéletes társat. Egy kellően agresszív ADC mellett, esetleg egy olyannal, akinek még valamilyen CC-je is van, igazán gyilkos ösvényt alkothatnak.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!