Fejlesztői napló Erangel lootjának átdolgozásáról, hatékony változás készül

Fejlesztői napló Erangel lootjának átdolgozásáról, hatékony változás készül

A PUBG Corp. kiadott egy új fejlesztői bejegyzést arról, hogy milyen irányba próbálják majd terelni a legöregebb PUBG map lootjának sorsát!

Erangel lootja jó ideje beszédtéma már a játékosok és a PUBG Corp. körében is, ugyanis szüksége van egy komolyabb ráncfelvarrásra. Szerencsére a fejlesztők nemcsak annyit akarnak csinálni, hogy egyszerűen tekernek egyet a számokon, részletes vizsgálatokat futtattak le arra vonatkozóan, hogy a pályán lévő loot mennyire hasznos ténylegesen.

Megjelenéskor Erangel lootja még viselhető volt, az idő előrehaladtával és különösen az új pályák felbukkanásával azonban a játékosok igényei is megváltoztak. Ezt a tendenciát természetesen a PUBG Corp. is követte, az alábbi grafikonon azt láthatjuk, hogy hogyan változott a loot a pályán 2017. augusztusa és 2018. decembere között.

A pálya különböző pontjain azt is megvizsgálták, hogy az elhelyezett tárgyakat milyen arányban kapják fel, tökéletesen látható a következő grafikonról, hogy van ahol mindent felporszívóznak a játékosok.

Az alábbi táblázatban számadatokkal is megtekinthetjük, hogy a különböző területeken mennyi tárgy volt elérhető és azoknak mekkora részét vitték el a játékosok, így pedig kiszámolható százalékra pontosan, hogy a szóban forgó terület lootja mennyire hasznos.
Összeredménynek azt kapták, hogy a loot 67,85 százalékát hasznosítják a játékosok, 33 százaléka a motyónak különböző okok miatt nem nem kerül felhasználásra. Ennek a részletes vizsgálatnak köszönhetően a fejlesztők tudják, hogy növelniük kell a loot értékét azokon a területeken, ahol a játékosok gyakran haszontalan dolgokkal találkoztak, pedig a terület "tier szintje" kecsegtetőbb tárgyakra utal.

Célok a loot kiegyenlítéssel

Ha felszerelésről van szó, akkor a játékosok mindig Sanhokot hozzák fel, ott ugyanis a loot merőben másképp épül fel, mint Erangelen, jobbak az összesített adatok, a kisebb pályán pedig a harcok is gyorsabbak. A játékosok valami hasonlót szeretnének látni Erangelen is, így ez volt a fő összehasonlítási alap.

Ebben a táblázatban lényegében mindenre láthatjuk a statisztikai adatokat, rengeteg fegyvertípus és számos attachment van felsorolva. A legnagyobb különbségek egyértelműen az SR-eknél, az AR-eknél, az SMG-knél és a pisztolyoknál vannak. Előbbiekből Sanhok tud felmutatni többet, míg Erangel bődületes mennyiségű pisztollyal, illetve gránátokkal rendelkezik. A különféle gránátok hasznosak, de azért a fegyvereket mégiscsak jobban szereti mindenki, tehát ezen az arányon mindenképp alakítani kell majd. Meg is fogják tenni, a fejlesztők azt ígérték, hogy visszavesznek az említett tárgyakból és a közönség kedvenc mordályokat feltolják 10-20%-kal.

Mindezen felül pedig a fejlesztők kihangsúlyozták, hogy ez csak az első lépés lesz, illetve az első teszt, tehát hogyha továbbra is fog hagyni kívánnivalót maga után a loot, további módosításokat fognak eszközölni, és minden visszajelzésre igényt tartanak. Végső céljuk egy minél realisztikusabb battle royale játék létrehozása.

Lesznek még itt jó dolgok, amikre érdemes várni!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!