Jelentős kényelmi javulással és minőségibb képpel érkezik az új Oculus Rift S

Az Oculus család legújabb üdvöskéje komoly fejlesztéseket kapott elődjéhez képest!

Nemrég leleplezték a legújabb Oculus Rift képviselőt, mely az Oculus Rift S nevet kapta. Az új családtag a 2016-os alapmodellhez képest komolyabb képi megjelenést ígér, ugyanis az Oculus Gohoz hasonlóan 2560x1440 pixeles LCD panellel szerelik fel. Bár a képfrissítés rátája csak 80Hz -ami a tesóhoz képest visszalépés- drasztikus különbség talán azért nem lesz e téren tapasztalható. Másik fontos újdonsága az masinának, hogy a beépített Insight technológiának hála elengedhetjük a külső érzékelőket, továbbá egyetlen egy kábellel kell csupán "megküzdenünk". Ez persze változik, ha a fejhallgató kimenetet is használjuk.

A fejlesztők igyekeztek minél több mindent a felhasználók igényére szabni, például a Lenovot is bevonták a projektbe, akik egy felmérés során megkérdezték a felhasználóikat, hogy mik a tapasztalataik. Az alap készülék legnagyobb hibáit megpróbálták korrigálni.

Az új VR szemüveg egyébként a tavasz folyamán fog a boltokba kerülni, az előzetes információk alapján 399 dollárt fog kóstálni a két karral együtt.

Aki netán amiatt aggódik, hogy kompatibilitási gondjai lesznek, ne tegye, ugyanis a Quest és a Rift S modellek támogatni fogják a cross funkciókat tehát, ha valamit megveszünk az egyiken, akkor nyomhatjuk a másikon is. További érdekesség és egyben nagyszerű újdonság, hogy a külső kamerák segítségével a szemüveg levétele nélkül körbenézhetünk a szobában.

A bejelentéskor szóba kerültek a vezeték nélküli szemüvegek is, Jason Rubin, az Oculus Studios vezetője pedig elmondta, hogy a közeljövőben ilyen biztosan nem lesz, már csak azért sem, mert az jelentősen megdobná a költségeket, és mint tudjuk, a VR technológia legnagyobb betegsége, hogy borzalmasan drága, ezért nagyon sok ember számára nem is elérhető.

A jövő tehát kecsegtető, de a Ready Player One szintű játékélmény még odébb van.

Ha mélyebben érdekel ez a terület, és nem szeretnél lemaradni az aktualitásokról, akkor csatlakozz VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.