A válogatott mellett a FIFA19 is sikert aratott a magyar-horváton!

A válogatott mellett a FIFA19 is sikert aratott a magyar-horváton!

A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) első együttműködése abszolút sikerrel végződött.

Történt ugyanis, hogy március 24-én a magyar labdarúgó válogatott Horvátországot fogadta az Euro 2020 selejtezőjének E csoportjában. Emellett először fordult elő, hogy a HUNESZ és az MLSZ közösen szervezett e-sport programot egy futball mérkőzésre. Magyarország hősies és csodálatos győzelmet aratott a világbajnoki ezüstérmes horvátok felett, miután egy nullás hátrányból fordított Szalai és Pátkai góljával.

Már a mérkőzés előtt parádés volt a hangulat és a HUNESZ sátra nagyjából a kezdő sípszóig tele volt vállalkozó kedvű játékosokkal. A jelentkezők 4 konzolon (Xbox) tehették próbára tudásukat. Szinte egytől-egyig minden lejátszott találkozón valaki a magyar nemzeti együttest választotta. Ekkor érződött csak igazán a hatalmas összetartás és szurkolás az emberekben. Szebbnél szebb gólokat lőttek, és ügyesebbnél ügyesebb fiatalok tették próbára magukat a futball szimulátorban.

Nem csak a mérkőzés előtt, de a szünetben és a lefújást követően is végig tele volt az e-sport sátor, és fiatalaktól kezdve a szülőkön át az idősebb korosztály is érdeklődéssel figyelte a virtuális játékteret, megdöbbenve és örömmel véve tudomásul, hogy bizony ezeket a meccseket is kommentálják, ráadásul komoly versenyeken vehetnek részt a feltörekvő játékosok, ezzel célt állítva a fiatalság elé.

A képre kattintva tekinthetitek meg a galériát!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Galéria

Kövess Minket!