A TSM egy gyengének tartott hőssel ültette kispadra a Team Liquidet!

A TSM egy gyengének tartott hőssel ültette kispadra a Team Liquidet!

League of Legends - Bravúros teljesítménnyel nyomta le a TSM a Team Liquidet az utolsó alapszakaszi találkozó folyamán!

Múlt héten zajlott le az LCS utolsó hete, mivel ők az alapszakaszt egy héttel később kezdték. A vasárnap leginkább várt mérkőzése természetesen a TSM és a Team Liquid összecsapása volt. Utóbbi ugyan már bebiztosította magának az alapszakasz első helyét, de ez a találkozó egyértelműen egy presztízskérdés volt mindkét gárda számára, hogy ki tud végül győzedelmeskedni.

A TSM nem csak megverte a Team Liquidet, de tette mindezt egy eléggé domináns stílusban. Egy igazán jól skálázódó és túlélő kompozíciót raktak össze, miden ugyanis Bjergsen Zileanezett, míg a dzsungelben Kindred szerepelt. A kulcsfigura azonban ezúttal mégis a felső ösvényes volt. Broken Blade Akalija Kindred segítségével jelentős előnyre tett szert Impact Vladimirjével szemben. A csapatot nem csak ő, de Akadian Kindredje is nagyban segítette, intelligens útvonal választással és jól időzített gankekkel teljesen kordában tartották a Team Liquidet eleinte.

Ez azért is volt nagyon fontos, mert a TSM kompozíciójának egyetlen gyengéje az early game volt. Ezt sikeresen túlélték és Broken Blade előnyét is ki tudták használni. Mivel nem állt jól a Team Liquid szénája, ezért ösvényt cseréltek és topon próbálták minimalizálni a veszteségeket, csak mindeközben a TSM miden és boton is tornyot döntött. Két korai sárkány ugyan a Team Liquid-hez került, de ezt nem igazán tudták kihasználni. Az elfeedelt Akali, Kindred és Zilean hatalmas veszélyt jelentett Doublelift törékeny Varus-ára, nem is nagyon tudott kiteljesedni. 

A mid game-ben már abszolút a TSM diktált, hiába volt pár jó harca a Liquidnek, Zileannel és Kindreddel a TSM mondta meg, hogy ki és hol halhat meg. Később ezt az előnyt nem is egy, hanem két egymás utáni Baronra váltották, ez pedig már elég volt ahhoz, hogy a Nexus is dőljön, nagyjából 33 perc alatt.

Ezzel a győzelemmel pedig az alapszakaszt a Team Liquiddel szemben 2-0-val zárta a TSM. Ők az egyetlen csapat, akik erre képesek voltak idén, illetve ez egyben egy üzenet is, hogy van mitől tartani. A TSM végül a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, ami pedig a teljes tabellát illeti, azt alább láthatjátok.

Mivel a Team Liquid első lett, így majd ők dönthetnek, hogy ki ellen akarnak játszani az elődöntőben, de ezek után kétséges, hogy bármit is szeretnének a TSM-től a döntőig, feltéve, ha Bjergsenék eljutnak addig.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!