Ezek az események leptek meg minket a legjobban az MNEB-en

Ezek az események leptek meg minket a legjobban az MNEB-en

League of Legends - Az MNEB K&H LoL bajnokságán voltak meglepetések bőven, nem mindig a várt eredmény született.

Január közepén indult el az MNEB K&H LoL bajnokság alapszakasza összesen nyolc csapattal. Az osztályozó kupát tavaly novemberben a WiLD nyerte fölényesen a THR-rel szemben, de idén már fordult a kocka az erőviszonyok tekintetében. Az alapszakasz tartalmazott pár meglepetést.

Csapatok erőviszonya

Rögtön az első meccse kapott egy nagy pofont a papírforma, ugyanis az AGW elverte a WiLD-ot ráadásul nem is akárhogyan. Az alapszakaszt egyébként nagyjából három részre lehet osztani. Az első szakaszban kezdett kirajzolódni egy előzetes erőviszony a csapatok között. Már itt voltak kirívó dolgok, mint a már említett AGW győzelme. Azonban az igazán meglepő az egyes csapatok teljesítménye volt eleinte. A RIFT, illetve a Mayhem jóval gyengébben muzsikált. A RIFT-nek kellett egy jó két hét, hogy összerázódjanak, illetve topra megérkezett Kubu is Mókus helyére. A Mayhem azonban a későbbiekben sem talált magára, hiába a sok veterán.

Az alapszakasz közepe fele azonban változást állt be, a RIFT elkezdett felfele ívelni, és sorra gyűjteni a győzelmeket. Ezzel egy időben az AGW pedig látszólag minden ok nélkül még Rabbano cseréje előtt visszafele csúszott a ranglétrán, mintha elfogyott volna a szufla. A legnagyobb meglepetést azonban a One Piece okozta, miután topon és a dzsungelben embert és pozíciót is cseréltek. Ugyan a győzelmek nem jöttek egyből, de egyre szorosabb meccseket játszott és az akkor még veretlen THR-t is megszorongatták kissé. Később jöttek a winek is és bár volt mit behozniuk, szép lassan megindultak felfele. A WiLD továbbra is hullámzó teljesítménnyel szerepelt a meccseken néha, ez betudható az EBL szereplésnek is.

A végső hajránál már sokkal jobban láthattuk a csapatok viszonyát egymáshoz képest és egyáltalán nem azt a képet kaptuk, mint mondjuk egy-két hét után. Az AGW az erős indulás ellenére egészen az utolsó továbbjutó helyig csúszott vissza. A WiLD egy kissé késői hajrával végül csak a 3. helyet tudta megkaparintani, hiába az előzetes elvárások. A Mayhem végül nem jutott tovább, úgy tűnik csak egy-két meccsre volt lendületük. A RIFT végül egy stabil negyedik helyet hozott.

A THR-t megverték és nem nyerte meg az alapszakaszt

Több héten keresztül úgy tűnt, hogy a THR-t senki és semmi nem tudja megfogni, heteken keresztül veretlenül tartották az első helyet. Az alapszakasz szünete előtti utolsó meccsen azonban, mintha valami változott volna a csapaton belül és ezt a többiek is megérezték. Egyrészt kiismerték jobban bot prioritásukat, másrészt egyre többet hibáztak is. Ez nem mutatkozott egyből vereségekben, de a mérkőzéseik hirtelen szorosak lettek aztán, végül az éppen felfele szárnyaló RIFT Esports törte meg a THR győzelmi sorozatát. Ezt követően pedig még a WiLD és a PLG is elverte őket, így pontokban a PLG lett az első megnyerve ezzel az alapszakaszt. Erre valószínűleg kevesen számítottak.

Két Baron lopás egy meccsen

Ilyet nem gyakran látunk sehol, főleg nem úgy, hogy egy mides teszi mindezt. Nos a RIFT Esports-nak ez is összejött, ráadásul kétszer egy meccsen, mindkétszer a midesüknek, DareDévilnek hála. Már az elsőnél is néztük, hiszen Sylas-szal, Smite nélkül vitte el az elsőt. Később pedig jött a következő Baron, amit szintén elvitt DareDévil.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!