WiLD Stiles:

WiLD Stiles: "Gondolkoztam már külföldi lehetőségeken"

League of Legends - Stiles évek óta a WiLD lövésze, de nem biztos, hogy ez egy év múlva is így lesz.

Múlt héten játszott utoljára a WiLD az EBL negyedik szezonjában. Az alapszakaszt első helyen zárták, így rögtön az elődöntőben találták magukat, ahonnan már csak egy szériagyőzelemre volt az EU Masters szereplés. Ellenfelük nem más volt, mint a Crvena Zvezda, akiket legutóbb nagyon csúnyán elvertek, igaz akkor cserékkel játszott a másik csapat. Az elődöntőben azonban sajnos fordult a kocka és a WiLD megint a célegyenesben maradt le az EU Masters-ről, ugyanis a CZV egy meggyőző 3-0-s győzelmet aratott a magyar gárda felett, akik így a 3-4. helyen végeztek.

A mérkőzések után a WiLD lövészét, Biró "Stiles" Mátét kerestük fel, hogy meséljen nekünk a találkozó körülményeiről, az MNEB-es szereplésükről, illetve a csapaton belüli légkörről.

Évek óta az egyik, ha nem a legjobb magyar lövészként tartanak téged számon, már év e-sportolója díjat is kaptál. Hogy-hogy még mindig itthon játszol? Gondolkoztál már külföldi lehetőségeken?

Igen, gondolkoztam már külföldi lehetőségeken. Nem kaptam olyan ajánlatot, amire nyugodt szívvel igent tudtam volna mondani, vagy éppenséggel úgy alakultak a dolgok, hogy nem volt opció a külföldi ligában való játék. Természetesen ez az elsődleges célom, az út viszont kicsit göröngyös.

Az EBL alapszakaszát viszonylag magabiztosan nyertétek, az elődöntő viszont csúfosan ért véget. Mi történt a két szakasz között, hogy ekkora különbség lett a teljesítményetek között?

Nem mondanám, hogy rosszabbul játszottunk volna a rájátszásban. Csupán rendesen kielemezték az alapszakasz meccseinket. Szerintem mindhárom meccsen jobb draftjuk volt és ezt szépen kihasználták, ami az eredményen is megmutatkozik. Biztos, hogy jobban teljesítettünk volna, ha effektívebbek lettek volna a gyakorlások, több gyakorlás lett volna vagy esetleg egy edzővel/analysttal edzhettünk volna, csak úgy mint ők.

Sajnos megint a célegyenesben buktátok el az EU Masters szereplést, milyen volt a hangulat a csapaton belül a mérkőzések után?

Nyilván egy ilyen Bo5 után, ahol ekkora a tét és nem sikerül nyerni, mindenki csalódott, így a csapat hangulata sem volt eltérő. Én személy szerint nem éreztem annyira rosszul magamat. Megviselt, de hamar túltettem magamat rajta. A tavaly nyári történések után megtanultam, hogy nem szabad túl nagy elvárásokat kitűzni, így most ez nem küldött a padlóra. Volt egy-két egyéni hiba, de csapatban sokkal jobban játszottak, mint mi.

Korábban több konfliktusod is volt a csapaton belül Meight-tel, ha jól tudjuk, többek közt emiatt is próbált szerencsét a THR-nél egy rövid időre. Sikerült ezeket azóta rendezni és ha igen, hogyan?

Nem emlékszem, hogy valaha azt mondtuk volna hogy a kettőnk között bármi feszültség vagy probléma lenne. Régebben egy pillanatra személyes gondok voltak, azonban nem az volt feltétlenül a fő indok a váltásra.

Mi zajlott le bennetek, miután egy Baront követően másfél perc alatt befejezte az egyik meccset a CZV?

-Nem sok... talán valami olyasmi, hogy figyeljünk jobban oda, hogy mikor sneakelhetnek be Baront a következő meccseken. Mivel első meccs volt, nem akadtunk fent rajta egy BO5-ben.

Térjünk át kicsit az MNEB-re, ahol harmadik helyen végeztetek az alapszakaszban. Mennyire jelent rátok veszélyt a többi csapat, illetve miként látod a THR erejét így, hogy Cuhi nélkül kell játszanak?

Szerintem nem jelent ránk veszélyt egyik csapat sem. Elég nehéz megmondani, mivel nem tudjuk még a cserét sem helyette. Emellett még az is kérdéses, hogy mennyire tudnak összeszokni ezalatt a rövid idő alatt. Azt meg merném kockáztatni, hogy így gyengébbek lesznek mint eddig, de nem sokkal. Senkit sem szabad alábecsülni.

Milyen reális elvárásaitok vannak magatokkal szemben az MNEB rájátszását illetően?

Mint azt említettem, nem jó dolog túl nagy elvárásokat magunk elé állítani, tehát a top 4-et reálisnak tartom. Viccet félretéve, megpróbálunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni minden egyes meccsre és lesz, ami lesz. Remélhetőleg ez elég lesz az első helyre.

Mihez kezdtek a pénzzel, ha megnyeritek az MNEB-et?

Veszünk hajlított monitort, meg legálisan RP-t.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!