Indul az MNEB playoffja: az AGW két új játékossal várja ma az OP-t!

League of Legends - A mai napon elkezdődik az MNEB K&H LoL bajnokság rájátszása!

Az alapszakasz már egy ideje véget ért, de az MNEB K&H LoL bajnokságának még koránt sincs vége, sőt, most kezdődik csak igazán a rájátszással. King of the hill formátumban küzdenek meg a csapatok egymással. Ilyenre még sosem volt példa Magyarországon csapatjátékokban, tehát már csak ezért is érdemes lesz követni.

Ma az első találkozó lesz, vagyis az 5. és a 6. találkozik egymással egy Bo3 erejéig. Amelyik csapat megnyeri a mai találkozót, az megy tovább a következő lépcsőfokra, ahol a RIFT várja a győztest. Őket követi a WiLD és a második helyen a THR. A PLG nem szerepel ezen a listán, ők ugyanis az alapszakasz megnyerésével rögtön a döntőbe jutottak.

A mai találkozó nem csak a meccsek miatt lesz érdekes. Az AGW-nél a szezon második felében látszódott, hogy komoly gondok vannak a csapaton belül, Rabbano távozása és Dandom érkezése sem segített sokat ezen. Végül a top 3-ból egészen a 6. helyig estek vissza. Az utóbbi időben azonban keresték a megfelelő lehetőségeket és két új játékost is igazoltak a rájátszásra.

Egyikük egy kölcsön játékos Fear személyében az Gamerzone&Bol csapatától. Fear midre érkezik Shape helyére, aki a csapat elmondása szerint hullámzó teljesítményt mutatott. A másik csere pedig a már említett Dandom helyére érkezik. Ő nem más, mint a sok csapatot és versenyt megélt veterán, Funzkai, de mostanában már csak kai nevet használja fut. Egy igazi öreg róka tér ezzel vissza az aktív magyar LoL mezőnyhöz, aki megjártam már a WiLD-ot, THR-t Nice Gaminget és bizonyára még volt pár helyen.

Ami az OP-t illeti, ők ezeket a szükséges cseréket már az alapszakasz alatt letudták. Wacefake távozása, Nolph topra költözése a dzsungelből és Latte érkezése látszólag elegendő volt ahhoz, hogy némi összeszokás után már sokkal jobb eredményeket hozzanak.

Az alapszakasz alatt kétszer találkozott a két gárda. Először az AGW nyert 27-11-re, majdnem 15 ezres aranykülönbség mellett. A meccs sztárja egyértelműen Blice 12-1-3-as Aatrox-a volt. Másodjára viszont már a lendületben levő OP bizonyult jobbnak, 17-9-re nyertek alig 26,5 perc alatt, Akrol és Ned Julpie szó szerint szétszedték az AGW-t.

A két gárda tehát jelenleg 1-1-es mutatóval rendelkezik, de kérdés, hogy egy Bo3-ra ki tud jobban felkészülni, itt már nem elég egy taktikát begyakorolni, aztán az vagy bejön, vagy nem. Út közben is alkalmazkodni kell, változtatni a stratégián, újítani, meglepni, egy szóval mindgame a köbön. 

A meccsek ma este 8 órától kezdődnek a Magyar LoLTV Twitch csatornáján, ne maradjatok le, ugyanis nyereményjáték is lesz! 

Watch live video from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

Ez pedig nem minden, hiszen az Esport1 Közösség egy küldetést is kap a rájátszásra. Annyi a dolgotok, hogy felvegyétek a küldetést, csináljátok végig és máris megnyerhetitek az egyik 1350 RP értékű skint.

Arról pedig, hogy mit is kell csinálnotok pontosan a következő infografikán találtok információkat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!