10 tipp a jobb ösvényfázishoz, avagy hogy lehetünk jobbak

10 tipp a jobb ösvényfázishoz, avagy hogy lehetünk jobbak

League of Legends - 10 tippet gyűjtöttünk össze számotokra, mely segíthet, hogy jobbak legyetek az ösvényen.

A laning phase nagyon fontos minden mérkőzés során, így összegyűjtöttünk néhány érdekességet, tanácsot, melyekre érdemes odafigyelni, hogy jobban sikerüljön a játék korai szakasza.
213

ELSŐ TIPP

A legtöbb játékos bele sem gondol, hogy mennyire fontos a játék elején az első pár szint. A legtöbb hősnek a 2-es szint az úgynevezett „power spike” ami annyit jelent, hogy ilyenkor erősebbek mint az ellenfelük. Sok hősnél ugyan ez csak 3-as szinten jelenik meg, de ezért is jó ha tudjuk a saját és ellenfelünk hősének erejét. Ez általában az alsó ösvényen szokott a legfontosabb lenni, itt 2v2 harcot folytatnak a játékosok és ha az egyik páros erősebb 2-es szinten mint a másik, könnyen bezsebelhetik az első gyilkosságot. Jó tanács, a 2-es szintet a 2 minion hullám közben érjük el ha már meghalt összesen 9 minion az első hullámmal együtt, ez persze csak az alsó ösvényre érvényes.

MÁSODIK TIPP

A farmolás egy fontos dolog a játékban, viszont sok olyan játékos van aki inkább szeret agresszívan játszani és nem feltétlen figyel oda rá. Ha túlságosan erre figyelünk oda, akkor az ellenfelünk le fog hagyni minket farmolásban és több kárt okoztunk magunknak mint hasznot. Próbáljatok mert egyensúlyt találni e két dolog között és nagyban segíteni fog titeket az ösvényen.

HARMADIK TIPP

A legjobb alkalom a megfelelő támadásra, hogy jobban jöjjünk ki 1-1 harcból, amikor az ellenfelünk éppen egy miniont szeretne megölni. Ebben az esetben bátran menjetek közelebb és sebezzétek mert ezzel előnyt szerezhettek és legközelebb talán már meg is tudjátok ölni. Ha esetleg távolsági hőssel játszotok és egy közelharci az ellenfeletek akkor hasznos lehet az is, ha esetleg 1-1 alaptámadással megsebzitek.

NEGYEDIK TIPP

Az ösvény fázisban fontos lehet számotokra és a dzsungelesetek is az, ha tudjátok az ellenséges hősnek az idézői képességének a töltési idejét. Mindig jelezzétek ha az ellenfeletek elhasznált valamit, mert ilyenkor vissza tudjátok nézni a chat-en és ki tudjátok számolni, hogy körülbelül mikor lesz megint használható. Ha már tapasztaltabb játékosok vagytok és esetleg tudjátok 1-1 hősnek a képességeinek a töltési idejét is, hasznos lehet észben tartani és akkor támadni amikor nem tudja azokat használni.

ÖTÖDIK TIPP

1:20-nál tegyetek őrszemet az úgynevezett „pixel” bokorba, attól függően hogy melyik oldalon vagytok. Ez az a bokor, ami mind a 2 oldalon megtalálható a folyóban. Ez a kis külön sziget, ami a középső ösvényhez van közel. Ezek nagy segítséget nyújthatnak a dzsungeleseteknek és persze nektek is ha esetleg az ellenfél megpróbálna rátok támadni.

HATODIK TIPP

Próbáljátok meg a legtöbb időt az ösvényen tölteni, ezzel nyomást gyakorolva az ellenfeletekre. Ne menjetek vissza a bázisra ha nem szükséges, inkább csak akkor, ha sikerült szereznetek egy gyilkosságot vagy már végkép nem tudtok az ösvényen maradni. Hasznos tipp, hogy mielőtt hazamennétek, próbáljátok betolni az ösvényt minél jobban és így mire visszaértek megint jó lesz számotokra a minionok állása.

HETEDIK TIPP

Ha úgy látjátok, hogy az ösvényen nincs sok minion és az ellenfél pont nem látható a térképen, akkor próbáljátok „megfagyasztani” az ösvényt. Ez azt jelenti, hogy a minionokat az ösvény egy pontján próbáljátok megállítani és ott megölni őket akkor amikor már nagyon kevés életük van.123213

NYOLCADIK TIPP

Egyik sportban sem előnyös ha az ember kiszámítható – ez persze itt sincs máshogy. Próbáljatok meg az ellenfeletekhez igazodni és mindig változatosan játszani. Nem fogjátok tudni eljátszani ugyan azt a trükköt vagy taktikát minden meccsen. Az ellenfeletek határozza meg milyen módon játsszátok meg az adott mérkőzést és ne az, ahogyan mindig is játszanátok mert ez idővel nem fog előre vinni titeket. A jobb játékosok hamar észreveszik az ellenfelük gyenge pontját és tudják mikor mit akarnak csinálni, ezzel pedig megbüntetik őket és előnyhöz jutnak.

KILENCEDIK TIPP

A középső ösvényen játszó emberek sokszor 1 sémát követnek és nem változtatják őrszem szokásaikat, valamint azt, hogy hogyan mozognak. Ez könnyen előnyünkre válhat mivel tudjuk hogyan mozog és hova tesz őrszemet, így a dzsungelesünk könnyedén be tud jönni és egy gyilkossággal gazdagodhatsz akár te vagy társad. Mindig figyeljétek meg alaposan ellenfeletek szokásait.

TIZEDIK TIPP

Nagyon sok olyan játékos van, akit nem érdekel ha többször is meghal és ugyanúgy harcolni fog az ellenfelével. Ez az út vezet ahhoz, hogy egy megállíthatatlan ellenfelet kreáljunk aki ellen a csapatunk se fog tudni tenni semmit. Próbáljatok meg nem harcolni ha hátrányban vagytok, valamint nem meghalni. Várjátok meg a dzsungelest, hogy segítsen vagy csak szimplán farmoljatok nyugodtan ezzel magadat kisegítve.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!