A TSM és az Echo Fox összecsapása tökéletes példa, hogy milyen sokat számít a dzsungeles

League of Legends - Az Echo Fox eleinte meglepte a nézőket, de többször már nem tudták megismételni a kezdeti bravúrt.

A múlt hétvégén elérkeztünk az LCS következő állomásához is, miután a FlyQuest elverte a Golden Guardians-t. A két ellenfél a TSM és az Echo Fox volt. Érdekesen indult a találkozó és a TSM rajongók egy rövid ideig aggódhattak is kedvenceik miatt, az Echo Fox ugyanis behúzta az első meccset. Nem csak, hogy nyertek, de tették mindezt igen meggyőző módon, a TSM nem is nagyon tudott mit lépni, Fenix és Solo vezették az offenzívát.

A teljes szériát nézve azonban a helyzet már közel sem volt ennyire rózsás az Echo Fox számára. Rush, a dzsungelesük rá nem jellemző módon rengeteg hibát követett el, amit Akadian rendre meg is büntetett. Mivel hátrányba került, csapatán sem tudott sokszor érdemben segíteni, sőt, néhol még hátráltatta is őket. Rosszkor elhasznált Kindred ultikat láthattunk tőle, vagy éppen elkapták a dzsungelben és ezek a hátrányok erőteljesen érződtek a végeredményben. A másik oldalon Akadian pedig pont az ellenkezőjét tette és megtalálta általában a helyét a pályán. Nem nagyon bonyolította túl a dolgot, az összes mérkőzésen Rek'Sai-t választott, de miért is változtatnál valamin, ami láthatóan jól működik. A négy mérkőzésből háromszor ő szerzett First Bloodot, a korai ráhatása a játékra pedig egyértelműen érezhető volt. 

Nagyon egybe volt az egész TSM, Broken Blade tudta mi a dolga a szélső ösvényeken, miden pedig Bjergsen osztotta az áldást Zoe-val és Lissandrával. Zven is jól helyezkedett a csapatharcok során, míg Smoothie jól kezdeményezett Galioval és Alistarral. Az Echo Fox legnagyobb problémája az egyértelmű hibákon kívül az egyoldalú játék is lehet, így könnyű őket kiismerni. Talán ezen kellene változtatniuk, új stratégiákat kitalálni, esetleg átgondolni az edzői gárda munkáját, mivel ez egyelőre kevésnek tűnik a legjobb NA csapatokkal szemben, mint a TSM. 

Ezzel a 3-1-es győzelemmel pedig a TSM már az elődöntőben találja magát. Itt mindenképp bizonyítaniuk kell, ugyanis hosszú éveken keresztül egy döntőt sem hagytak ki, ennek a rekordját is ők tartották, egészen tavalyig, ahol mindkétszer lemaradtak róla.

Ha nem tudtátok nézni a meccseket, érdemes visszanézni legalább a highlightokat, volt itt mit látni bőven. A gyors összefoglalókat alább találjátok!

 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!