Hivatalos: Németország megalapította FIFA19 válogatottját!

Hivatalos: Németország megalapította FIFA19 válogatottját!

A Német Labdarúgó Szövetség összeállította a FIFA19-ben a nemzeti együttesét, melyben 21 játékos kapott helyet.

A jövőben a Német Labdarúgó Szövetséget saját nemzeti csapata képviseli az e-sport versenyeken. Korábban Reinhard Grindel, az NLSZ elnöke már kifejezte az e-sportok iránti érdeklődését, mostanra viszont eljutott a dolog odáig, hogy a FIFA sorozatban is megalapították a válogatott keretüket, akik a nemzetközi porondok kapnak szerepet a jövőben.

Az NLSZ bemutatta a FIFA 19 nemzeti csapatát

A hivatalos sajtótájékoztatón mutatták be elsőként a nemzeti e-sport együttesüket. A válogatottban 21 játékos kapott helyet:

Első erőpróbájuk az eNations Cup-on lesz április 13-14-én. Németországot ott Michael "Megabit" Bittner és Mohammed "MoAubameyang" képviseli majd. Mindketten a Werder Bremen játékosai, ők nyerték meg tavaly a német bajnokságot, de a világon is magas szinten jegyzett e-sportolókról beszélhetünk.

Mi az eNations Cup?

Ez az első olyan FIFA 19 verseny, ahol különböző országok válogatottjai harcolnak az aranyéremért és a trófeáért. A játékosoknak egyébként ez a megmérettetés a nyolc tornából álló versenynaptár egyik Major rendezvényének számít a Global Seriesben (egyéni világbajnokság). A csoportmérkőzések során a németek Brazíliával, Svédországgal, Norvégiával és Argentínával találkoznak.

Rainer Koch, a DFB alelnöke hozzátett még annyit:

"A FIFA videojáték sorozat már régóta szerves részét képezi a labdarúgásnak. Manapság a játékosok egymás ellen akarnak versenyezni a konzolokon és ez a természetes. Az egyik válogatottunk, MoAuba, aki egyébként amatőr labdarúgó is egyben, az ékes példája, hogy igenis megfér egymás mellett a két ágazat, sőt kapcsolat is van köztük. A futballnak és az efutballnak tulajdonképpen szükséges van egymásra."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!