Suli, munka és egy füllentést követően végül USA egyik legjobbja lett

Suli, munka és egy füllentést követően végül USA egyik legjobbja lett

Doolsta élete egy költözést követően fenekesen felfordult, egészen addig nem volt sansza az e-sportolói pályafutásra, de miután visszatért családjával Amerikába belevághatott a FIFA-ba.

Cormac "Doolsta" Dooley egy nem hétköznapi játékos, sokáig csak hírből ismerte a FIFA játékot, és a valódi futballpályán rúgta inkább a bőrt, ráadásul nem is akárhogyan. Egy videóban megcsodálhatjuk a körülbelül 22 méterről lőtt bombagólját. Azóta már ő a Philadelphia Union progamere, akinek sikerült megnyernie az eMLS (Hivatalos amerikai FIFA 1v1 bajnokság) első két szezonját. Még mielőtt nekivágott volna e-sportolói karrierjének egy szokatlan utat kellett végigjárnia.

Iskolás évei alatt a Division I-be verekedte magát a csapattal - valódi futballról beszélünk - és akkor még profi álmokat dédelgetett magában. Három korábbi ír csapattársa azóta valóban a futballal keresi a kenyerét, egyikük pedig a Premier Leagueben szerepel. Akkoriban abszolút nem volt lehetősége videojátékozni, alig volt 10 hetes ugyanis mikor az Egyesült Államokból Írországba költöztek. A család legfiatalabb sarjaként vasárnaptól csütörtökig meg volt számára tiltva ez az elfoglaltság a szülei révén a sulis teendők és a sport miatt.

2016-ban viszont visszaköltöztek Amerikába és innen vett fordulatot a fiatalember élete. Az édesanyja ekkor engedékenyebb lett, és rájött, hogy fiát így is megviselhette már a költözés terhe, szóval feltárulhatott a fiú előtt a virtuális világ. Egyre többet gyakorolt a FIFA-ban, végül az egyik barátja hívta fel a figyelmét a 2018 márciusában startoló eMLS bajnokságra. Dooley 17 évesen nekivágott a selejtezőnek és végül bejutott a Union-s keretébe. Fura módon vált valóra az álma, mivel akkoriban pizzafutárként dolgozott, de a mérkőzései miatt egyszer nem tudott munkába menni és annyi szünetet sem tudott tartani, hogy felhívja főnökét. Az anyukája viszont megtette ezt a szívességet neki, de úgy tálalta a sztorit, hogy fia egy hagyományos futballmeccsen vett részt, azonban a csapatot szállító busz sokat késett. Működött a dolog, a főnök elhitte, de később kiderült a turpisság, viszont óriási meglepetésként a felettese hatalmas FIFA rajongó hírében állt és tudott a srác sikereiről.

Majd egy évvel később már végzősként tengette életét a FIFA mellett Doolsta. Nem igazán tudta, hogy pontosan mit is kezdjen az életével, mert időközben nagyon megtetszett neki az e-sportolói karrier. Az eMLS elsőségei és a folyamatos FUT Champions Cup-ok mellett nem mondott le tanulmányairól, pláne, hogy több állami egyetemre is elfogadták a jelentkezését. Nem könnyű egyszerre jól teljesíteni az iskolában és a tornákon, többször megfigyelte, hogy az ilyen játékosok hiába jutottak ki egy-egy versenyre, sokkal nehezebben ment nekik a kiugró teljesítmény.

"Azt hiszem elvégeznék egy iskolát, ha a professzoraim elfogadnák, hogy időnként hiányzok a FIFA miatt."

A szülei nagyon nyitottá váltak az utóbbi években és igyekeznek mindenben támogatni Doolsta-t. Elfogadják, hogy fiúk rengeteget utazik és mindent megtesz a fejlődés és jó szereplés érdekében. Legutóbb az eMLS Cup-ot sikerült megnyernie, miután 2:1-re legyőzte a Los Angeles Galaxy játékosát, GGGodfathert. A semmiből tört elő, sorra aratja a sikereket és valószínűleg a Global Series döntőjére is kijut ezek után, de hogy mit tartogat valóban a jövő számára az egyelőre ismeretlen, de azt már most láthatjuk, hogy az elhivatottság és a kitartás meghozza gyümölcsét.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!