Megbukott a videojáték ellenes kampány, de mi volt a probléma?

Megbukott a videojáték ellenes kampány, de mi volt a probléma?

Az Aldi megmutatta, hogyan nem szabad hozzáállni a videojátékokhoz.

Az Aldi németországi központú, kiskereskedelmi üzletlánc, ami olyasmihez nyúlt, amihez nagyon nem kellett volna. Március 12-én megpróbálták, hogy leszoktatják a gyerekeket a videojátékokról és ehhez a szülőket is bevonták az akcióba. A Teatime Takedown lényege az volt, hogy egy online szolgáltatás keretein belül profi játékosokat kérhettek meg a szülők és gondviselők, hogy csatlakozzanak be a gyermekeik meccseibe és kapják el őket, hátha ezzel elveszik a kedvüket a game-eléstől. Az Egyesült-Királyságban sok furcsa dolog történik manapság, de az Aldi elképesztő blamájához talán egyik sem ér fel. Nézzük meg, hol bukott meg az egész ötlet!

Először is lehetetlen, hogy teljesen véletlenszerű online meccskeresésekbe szándékosan, direkt módon be lehessen avatkozni. A Fortnite, Overwatch és League of Legend mérkőzésekbe nem lehet csak úgy két kattintással belépnie még a legjobb profiknak sem. Próbálkoztak még azzal, hogy a Twitchről és az egyéb játékkonzolokról is száműzik a gyerekeket a PC mellett, ehhez egy "gamer taget" kért az Aldi, ami alapból jól mutat, de a szülők nem is tudják általában, hogy a gyermekük milyen becenevet használ a játékokban és streamer platformokon, továbbá a "gamer tag" és a Twitch nem összeegyeztethető dolgok.

A szülő-gyermek közötti kommunikációt és az új generáció hobbijainak megértését nem lehet félresöpörni és frontális támadást intézni a gyerekek ellen. Nem véletlen a rengeteg negatív visszajelzés, hogy mekkora butaság volt az Aldi kampánya és nem ez viszi előre a videojátékok megértésének folyamatát. Sátán művének beállítani a játékokat 2019-ben, miközben óriási mértékben fejlődik ez az iparág? Előzetes kutatásokat készíteni a kampányhoz? Utánajárni az aktuális trendeknek? Hivatalosan nem közölte az Aldi, hogy beszüntetik a Teatime Takedownt, de kiküldtek egy emailt a szolgáltatásra feliratkozóknak, hogy változnak a terveik, ami tulajdonképpen egyenlő a projekt teljes elkaszálásával.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.