Már az SSD-nk is RGB színekben pompázhat!

Már az SSD-nk is RGB színekben pompázhat!

Szivárványt varázsolhatunk a gépházba a Gigabyte Aorus legújabb SSD-ivel!

Átalakultak az igények és ennek próbálnak megfelelni a hardvergyártók is. Manapság már nem meglepő, ha a RAM, a processzor hűtője, vagy akár a tápegységünk is RGB LED-ekkel felszerelt kiadásban érkezik az egyre telítettebb piacra. A Gigabyte Aorus ezúttal az SSD-k között próbál robbantani, mivel elhozta az RGB színekben pompázó AORUS RGB AIC NVMe SSD-ket. Nézzük mit tudnak ezek a háttértárak!

Azon kívül, hogy saját magunk testre szabhatjuk, hogy milyen színekben pompázzon az SSD, néhány tulajdonságot érdemes fejben tartani, ha ezt a hardvert szeretnénk behelyezni a gépházba. Először is két modell közül lehet választani, az egyik az 512 GB-os kisebb, a másik az 1 TB-os nagyobb változat. Az utóbbi modell 3480 MB / másodperces és 3080 MB / másodperces írási sebességre lesz képes. Véletlenszerű olvasás során 610000 IOPS (Input/Output műveletek száma másodpercenként) értéket mértek, ugyanezt írási folyamatoknál megismételték és 530000 IOPS-t kaptak. Életciklusát 1600 TBW-ben határozták meg. A kisebb verzió szerényebb képességekkel bír, mivel olvasási sebességben ugyan ez is tudja a 3480 MB-ot másodpercenként, az írás során azonban csak 2100 MB-ot préseltek ki belőle másodpercenként. Csökkent az IOPS érték is: 360000 IOPS-t mértek olvasás, 510000 IOPS írás esetében. Az élettartama az 512 GB-os modellnek 800 TBW.

Egyelőre még nincs hivatalos megjelenési dátum, sem fogyasztói ár, de akiknek ez az SSD minden vágyuk, azok minden bizonnyal türelmesen kivárják a sorukat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Galéria

Kövess Minket!