Mennyi? 30! Faker ott van a Forbes ázsiai listáján

Mennyi? 30! Faker ott van a Forbes ázsiai listáján

League of Legends - Faker nem akárhova került be, a Forbes igen csak elismert sikerlistáját gazdagítja a fiatalok között.

Faker igen komoly elismerést kapott, ezúttal a Forbes ázsiai 30 under 30 listájára került fel. Ha esetleg nem hallottunk még volna róla, vagy nem tudjuk mit is jelent ez pontosan, a Forbes listáit világszinten elismerik és hatalmas megtiszteltetés felkerülni bármelyikre. Egy kicsit úgy kell elképzelni ezt, mint egy Oscar díjat, csak itt nem a filmben nyújtott teljesítményt, hanem az életben elért általános sikereket és erőfeszítéseket ismerik el, legyenek azok szinte bármilyen területen.

06

E tekintetben pedig Faker nagyon is kiemelkedik. Továbbra is ő a legsikeresebb League of Legends játékos a világon, három világbajnoki címmel többek között. Bengi az egyetlen másik játékos, aki ugyanezt elmondhatja magáról, igaz az utolsó VB győzelmüknél már inkább csak a partvonalról nézte az eseményeket csereként. Ezen kívül megnyert szinteén három Mid Season Invitationalt és saját hazájában is hatszor emelte a magasba a nemzeti liga kupáját, melyet leginkább LCK-ként ismerünk manapság, de korábban más neveken is futott.

Megszámlálhatatlan MVP címet is szerzett a meccsek során és talán az ő nevét ismerik a legtöbben, Kínában szinte istenként tisztelik, innen is kapta becenevét, az Unkillable Demon King-et (Megölhetetlen Démon király). Bár számos más sikeres koreai e-sportoló is van a világon rajta kívül, egyikük sem tett le még annyit az asztalra, mint ő. Éppen ezért ő az egyetlen e-sportoló ezen a listán. Több atléta, egyéb sportoló, zenész, színész, egy-két sakkjátékos és néhány focista is felkerült a Forbes 30 under 30 listájára az ázsiai régióban. 

Akik talán nekünk is ismertebben lehetnek, az a K-Pop banda Blackpink, a szintén K-Pop világában mozgó CL, aki korábban a 2NE1-ban volt énekes, illetve Psy-jal is volt közös produkciója. 

A teljes listát ezen a linken találjátok!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!