Nosztalgia: 5 alkalom, amikor a Unicorns of Love beintett a metának

Nosztalgia: 5 alkalom, amikor a Unicorns of Love beintett a metának

League of Legends - Bár a LEC-ben sajnos nem vesz részt az UOL, mégis a korábbi évek alatt sok értékes pillanatot köszönhetünk nekik.

Unicorns of Love. A csapat, amit nagyon sokan szerettek, mert egy igazi sikersztoriként éltük meg és a szervezet a szemünk láttára nőtte ki magát szinte a semmiből. Adott volt öt fiatal játékos: Vizicsacsi, Gilius, PowerofEvil, Vardags és Hylissang, akik szerettek volna bejutni az EU LCS-be. Ez végül 2015-ben össze is jött nekik egy bravúros kvalifikációs széria után a Millenium ellen, a többi meg már történelem, amit ismerünk.

06

Később Romain "Khagneur" Bigeard érkezése is rátett még egy lapáttal a csapat szerethetőségére, nagyjából ő testesítette meg a kabalákat az e-sporton belül, korábban más nem nagyon öltözött be mindenféle vicces szerelésbe, főleg nem managerként. A legemlékezetesebb pillanatok viszont mégiscsak azok a meccsek voltak, ahol rájuk igencsak jellemző módon valami olyan választással rukkoltak elő, amire nem sokan számítottak az adott időszakban.

A cikk ötlete egyébként onnan fakadt, hogy a Facebook emlékek között megláttam, hogy az a bizonyos Godyr meccs az UOL és a Gambit között pontosan négy évvel ezelőtt történt és felhozta a többi őrült meccs emlékét is, amit ezek a srácok játszottak.

Szerencsére nem ez volt az egyetlen őrült húzások, így összeszedtünk nektek öt olyan meccset, ahol rendesen meglepték az ellenfeleiket, a közönséget és persze a kommentátorokat is! Kezdjük akkor az Udyrral, ha már ez jött szembe velem.

Szegény Gambitesek nem igazán tudták, hogy éppen mi történik a pályán, Kikis Udyrja ráadásul még az első gyilkosságot is beszedte. A meccset végül kevesebb, mint 32 perc alatt, egy 7 1 12-es Udyrral a tarsolyban megnyerte az UOL, mindezt a 2015-ös negyeddöntőben!

Az unikornisok nem voltak egyébként szívbajosak akár nemzetközi szinten is kockáztatni, mindezt ráadásul a TSM-mel szemben, ami ekkoriban is Észak-Amerika egyik legjobb csapata volt. Tökéletesen baitelték egyébként a Twisted Fate dzsungelt a választásokban, mivel a LeBlancot utoljára hagyták, Bjergsen pedig Twisted Fate ellen választotta Xerath-ját, mondanom sem kell elég nagy meglepetésben volt része. Ez a meccs egyébként az akkor nemrégiben átdolgozott dzsungel egyik hibájára is rávilágított, miszerint a végtelenségig lehet kite-olni a táborokat a megfelelő helyen, így TF számottevő sebzéselszenvedés nélkül mehetett végig mindenhol. Később ezt leginkább Kikis rámutatása miatt javította a Riot Games. A meccset az UOL természetesen megnyerte.

Az eddigi őrültségeken felül is tudott újat mutatni az UOL. Gnart a mai napig leginkább a felső ösvényen szoktuk meg, azonban Kikisnek más elképzelései voltak erről. A 2015-ös elődöntőben lepett meg a Gnar dzsungellel mindenkit, köztük az SK-t is. Először hátrányba került az UOL, de később egy hatalmas fordítással és egy gyönyörű csapatharccal a sárkány körül bebizonyították, hogy ilyen kompozícióval is tudnak nyerni. Ezzel a győzelemmel jutott ki Vizicsacsi először Madridba az EU LCS döntőjére, ahol a Fnatic volt az ellenfelük ezúttal is, ahogyan tavaly is a Schalke 04 színeiben.

A Gambit Gaming kétszer is kapott a jóból, mert egy sosem elég. Ezt a merész húzást is egy tétmeccsen kellett persze megcsinálni, a 2015-ös negyeddöntőn, ahol már 2-1-re vezetett az UOL. Kikis itt sem fért a bőrébe és az utolsó körben elhozták neki Shacot a dzsungelbe. Az első gyilkosságból ezúttal is kivette a részét. Bár sok gyilkosságot nem hozott el, de csapatát mindenhol támogatta és rengeteg nyomást gyakorolt a pályára, hiszen sosem tudhatták, hogy honnan érkezik majd pontosan. Ezt a meccset is megnyerte az UOL nagyjából 36 perc alatt, behúzva ezzel a szériát is.

Nekünk magyaroknak azonban talán ez a mérkőzés lehet a legemlékezetesebb. Ezzel a mérkőzéssel kezdték megfordítani a 0-2-es szériát a Millenium ellen és ezzel a meccsel írta be magát a történelembe Vizicsacsi örökre, mint egy Poppy main. Hozzá kell tenni, hogy ez még a régi Poppy, akivel nagyjából senki sem játszott, főleg nem tét meccsen. Elég nagy bátorság kellett ahhoz, hogy egy vesztésre álló szériában ekkorát kockáztassanak de végül bejött, az UOL megnyerte a találkozót, bejutott az LCS-be, a többit meg már tudjátok.

A legszebb mind az 5 mérkőzésben, hogy ezeket egytől-egyig meg is nyerte az UOL. "Troll" hősöket bárki tud választani, de az UOL akárhányszor ezt tette, mindig volt egy pontos terve, hogy mi a célja a meglepetésen kívül az adott hőssel és mint látható, sikerre is vitték azokat.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!