MNEB: Vad eredménnyel zárult az El Clásico

League of Legends - A magyar League of Legends szféra El Clásicoját láthattuk vasárnap este.

Javában zajlik már az MNEB K&H League of Legends bajnokságának rájátszása. A hazánkban kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb King of the Hill rendszerű lebonyolítás (ahol a rájátszás gyengébb mérkőzéseinek győztesei a soron következő, náluk jobb csapattal kell vívjanak) bőven tartogatott eddig is izgalmakat. Mivel szombat este két meccsen a WiLD legyőzte a RIFT csapatát, vasárnap ők és a THR játszottak egy Bo3-at azért, hogy kiderüljön, ki mérkőzhet meg a Team Plague csapatával az offline döntőben, Győrött, április 27-én!
06

WiLD vs THR ELSŐ MÉRKŐZÉS

A mérkőzés nyugodtabb mederben kezdődött egymás kóstolgatásával. A WiLD elsősorban a felső ösvényre gyakorolt nyomást, ami az első, Hegysárkányukba került, ezt a későbbiekben tudták kiegyenlíteni egy Pokoli sárkánnyal, illetve a tornyokból szerzett előnnyel. A Szurdok Hírnöke is náluk landolt, ami segített nekik a további nyomásgyakorlás során.

A 22. perchez érve a WiLD megszerezte a Baron Nashort, és az immár 10 ezres arany különbséggel, illetve a megszerzett erősítéssel továbbra sem volt más dolguk, mint az addig felhalmozott előnyt tovább halmozni és nyomást gyakorolni a THR csapatára. A két csapat közötti fő különbség főképp farmban mutatkozott meg. A WiLD csapatának a második sárkányuk megszerzését követően, mely egyben az első Hegysárkányuk volt, nem volt más teendőjük, mint befejezni a mérkőzést Benzz halálát követően.wqe

WiLD vs THR MÁSODIK MÉRKŐZÉS

A második mérkőzésre a THR egy sokkal late gamesebb csapattal állt fel, gondolván itt főképp a Kayle és Vayne párosításra. Az első gyilkosságot a THR zsebelhette be, melyet Benzz zsebében helyeztek el. A THR a fő nyomásgyakorlást Meighten végezte, akire ezáltal Paresznak szinte folyamatosan figyelnie kellett, hogy tudjon egyenlíteni az egyenlőtlen helyzeteken. A gyilkosságokban szerzett kezdetleges előnyt a WiLD a 13. percre ledolgozta, illetve minimálisan, de sikerült át is venniük a vezetést.

Az első mérkőzéshez hasonlóan a csapat összesített farmban kezdte egyre jobban lehagyni a THR csapatát, mely az első toronnyal halmozva még tovább növelte a WiLD előnyét. A Szurdok Hírnökét ismét a WiLD szerezte meg, melyet a felső ösvényen elhasználva újabb két tornyot zsebeltek be, ellenben a THR ezt két gyilkossággal, egy sárkánnyal és egy toronnyal viszonozta. A játék 21. percéhez közelítve Rabbano és zzneB játékon kívül volt, amikor a WiLD belekezdett a Baron Nashorba, melyet a THR nem tudott a maradék három emberével megakadályozni, ellenben ott maradtak a harc során, míg a WiLD hozzájutott a Baron erősítéséhez.

Ezt követően a WiLD szépen apránként tovább halmozta előnyét az erősítéssel. A legnagyobb veszélyt továbbra is Benzz jelentette az egész WiLD számára, és Hiponix is közelített a 16-os szinthez Kayle-lel. A WiLD megvárta az újabb Baron Nashort, melyre rögtön rá is fordultak és a THR csak késve vette észre, megakadályozni pedig már nem tudta a Baron Nashor megszerzését. Rabbano halálát követően a WiLD két inhibitort szerzett, ellenben Meight egy picit túlvállalta magát, ezért még nem tudtak pontot tenni a mérkőzés végére, tovább feszítve a nézők idegeit.

A 30. perchez közelítve 2-1 volt a Felhősárkányok állása a WiLD javára. A WiLD ezt követően megszerezte a harmadik inhibitort is, illetve bezsebelt egy Nexus-t védő tornyot is. A 32. perchez érve közelítettek egy újabb fontos harchoz, ahol Hiponix már elérte a 16-os szintet, és a WiLD 2 embert is vesztett. Ezt követően egyből fordultak a Baron Nashorra, ahová a THR követte őket, majd bezsebelték a Baron Nashort is, melyet Marine egy teleportálással kívánt kijátszani. Ledöntötte az utolsó Nexus tornyot, illetve még egy inhibitort is bedöntött, de ezt követően sajnos nem tudott már biztonságban hazatérni.

Nem sokkal később a WiLD megszerezte a mérkőzés első Hegysárkányát. A csapatok a lehető legnagyobb biztonságban farmolgattak, a WiLD próbálta továbbra is nyomás alatt tartani az ösvényeket, a THR három inhibitora pedig újraéledt. Mindkét csapat teljes kivárásra játszott, egészen míg meg nem érkezett a következő Baron Nashor, melyre a WiLD rögtön le is csapott, a THR pedig elment elhozni cserébe az Ősi Sárkányt. A WiLD csapatának pedig nem volt már más dolga, mint a felső ösvényen megnyitott inhibitoron keresztül lecsapni a Nexust. A mérkőzést 40 perc és 11 másodperc alatt a WiLD nyerte, miután a THR csak kapálózva és késve tudott hazaérni az ősi sárkány elhozása után, ezzel pedig a WiLD zárta is a szériát, 2-0-ra.

Érdekesség: Benzz 425 farmmal fejezte be a mérkőzést.

Így tehát a WiLD szállhat szembe április 27-én, Győrben, a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság döntőjében a Team Plague csapatával!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!