Fantasztikus hangulatban, rengeteg adománnyal zárult az MNEB PUBG jótékonysági adása

PUBG - A mai napon az MNEB és a PUBG nem az ádáz, komoly harcokról szólt, sokkal inkább a felszabadult hangulatról és persze a jótékonyságról.

Hétfőn a megszokott időben érkezett az MNEB PUBG kupája, ám abszolút rendhagyó módon. A mérkőzések ezúttal ugyanis nem a bajnokságon belüli pontgyűjtésről, hanem a rászoruló gyerekeknek való adománygyűjtésről szóltak. Az adományok az MNEB hivatalos közvetítéséről, illetve a streamelő játékosok streamjeiről is egytől-egyig a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára mentek. Adományokból és őrült játékmódokból pedig egyáltalán nem volt hiány.

Az első körben szó szerint minden ért, az is háromszoros módon, ugyanis a pályabeállításoknak köszönhetően az összes loot drop rate-je megháromszorozódott Erangelen. Nem is kellett emiatt sokáig keresgélni semmit, a csapatok elég hamar összeszedtek mindent, ami csak kellett nekik és mehetett a darálás. Az első mérkőzést végül az MGFE Spirit Esports nyerte!

Másodjára a Star Wars világába látogattunk el Sanhoknak köszönhetően, azon belül is Chewbacca szerepébe bújhattak az emberek. No persze nem a nagy szőrös jelmez, vagy a camo ruha miatt, hanem a fegyverbeállításoknak  köszönhetően. A pályán ugyanis nem sok mindent találhattak a résztvevők: csak gránátok, járművek és persze Chewbacca kedvenc fegyvere, a nyílpuska volt található. Rendesen beindult a roncsderbi és a célba dobás is, de azért láthattunk egy-két szép rántott lövést is. Végül egy igazi serpenyő balhéval sikerült lezárnia a mérkőzést a 2LyonGood4U csapatának.

Harmadjára az Ellenség a kapunál filmre hajazó stílusban játszottak az emberek, itt ugyanis csak mesterlövész puskákat találhattak a játékosok. Itt nem volt darálás, ellenben annál több mellélövés és próbálkozás. Hiába a scope és a sniper, lőni azért itt is tudni kell.

Végezetül extra meccsként jött még egy nézői 32 v 32 darálás Miramaron. A csavar itt az volt, hogy a kör a 10. percben indult csak el, onnantól viszont nem állt meg többet és igencsak erőteljesen csípet. A játékosok tehát csak 10 percet kaptak a lootolásra, ráadásul elég nagy káoszban, 32-en csapatonként. Menni kellett szünet nélkül, a győzelmet pedig végül a piros csapat szerezte meg!

A nézőket egyébként különféle célokkal motiválták a kommentátorok – Pierce és Elison –, hogy adományokat küldjenek. Az első cél elérése után egy érdekes gofrievés érkezett, amit alább láthattok!

Ez persze csak az első lépcső volt, de akadt itt savanyú cukorka, héliumos lufival kommentálás, homlokra rakott keksz, amit kéz nélkül kellett megenni és egyéb őrültségek is!

És hogy mennyit sikerült végül összegyűjteni a jótékony célra? Több mint 1,2 millió Ft érkezett be a FusionTV csatornáján, továbbá a stremerekhez, ám ez valószínűleg még tovább fog emelkedni, ahogy mindent összesítenek a szervezők. Hihetetlen összeg, reméljük, hogy máskor is összeáll a hazai e-sport közösség, ha jótékony célokért kell majd küzdeni! Köszönjük mindenkinek a részvételt, fantasztikus este volt!

UPDATE - 04.01 - 23:21

A végeredmény 1,3 millió Ft!

UPDATE - 04.02 - 16:08

A GYEA-val való egyeztetés után kiderült, hogy számos külső donate-et is kaptak az MNEB hatására, így az összegyűjtött összeg 1,5 millió Ft-ra emelkedett.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!