0-3-ról a csoportkörbe? Bluerzorék megcsinálták a lehetetlent az EU Masters-en!

0-3-ról a csoportkörbe? Bluerzorék megcsinálták a lehetetlent az EU Masters-en!

League of Legends - Nem sokan gondolták volna, hogy még számolni kell a MAD Lions-zal az első nap után. Szerencsére tévedtek!

Az EU Masters az héten elkezdődött és a Play-In Stage-en már túl is vagyunk. A magyar tehetséget, bluerzort is jegyző MAD Lions szekere nehézkesen indult be. Az első három mérkőzésüket elvesztették és 0-3-as statisztikájuk nem sok jóval kecsegtetett. A második napon azonban már begyűjtötték az első győzelmüket, tegnap előtt pedig ezt további kettővel gyarapították, így végül 3-3-ban végeztek, az ötödik helyen. Ezzel biztosították maguknak a Play-In Stage rájátszását, de hogy a tényleges csoportkörbe is bekerüljenek, ahhoz még várt rájuk egy megmérettetés.

A Play-In Stage első helyén egy gigászi csatát követően az SK Gaming Prime végzett, akik automatikusan kvalifikáltak a csoportkörbe, viszont kiadó volt még két további hely. Mivel a MAD Lions az ötödik helyen végzett, nekik a második devils.one-nal kellett farkasszemet nézniük, mindezt egy Bo3-as szériában. 

Szerencsére eddigre már összeszedte magát a MAD Lions és a kezdeti nehézségeknek már nem annyira láttuk nyomát, sima azért még így sem volt. Az első meccsen több, mint 40 percig küzdöttek egymással a csapatok és bár a sárkány, illetve a kill előny a MAD Lionsnál volt, tornyok szempontjából akadt mit behozni. Végül egy csapatharcot követően emberelőnyt harcolt ki magának a MAD Lions, amiből rögtön egy Baront is hoztak, megpecsételve ezzel az első meccs sorsát, és átvéve a vezetést a szériában 1-0-ra.

Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen két győzelem kellett a továbbjutáshoz. A második meccsen is eleinte a devils.one kapta el jobban a fonalat, Cinkrof Jarvanja 3 killel kezdett. 20 percnél 7,5 ezer arannyal vezetett a devils.one, úgy tűnt három mérkőzéses lesz a széria. A 28 percben egy bravúros és iszonyatosan szoros csapatharcból ezúttal is Baront hozott a MAD Lions 4 kill mellé, azonnal visszatértek a meccsbe. A Baronnal viszont még nem tudták befejezni a meccset, ellenben az aranylemaradásukat egy-két ezerre mérsékelték. A következő Baronra már a DV1 érkezett elsőként, amit a MAD emberhátrányból akart megállítani, sikertelenül, a Baron az ellenfélhez került. Nem sokáig, mert utána egy újabb fantasztikus csapatharccal mindenkit letakarítottak a pályáról, Baron ide vagy oda és mire újjáéledt volna a másik csapat, bluerzorék ismételten bedöntötték a Nexust, 2-0-val zárva a szériát. 

Azóta a csoportok is kiderültek, bluerzorék egy mérsékelten nehéz bagázst kaptak maguk mellé.

A meccsek beosztását és pontos időpontjait ezen a linken találjátok, a mérkőzéseket pedig a hivatalos Riot Games csatornán követhetitek.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!