Az egyik LCS-t megalapító csapat tér vissza a porondra!

Az egyik LCS-t megalapító csapat tér vissza a porondra!

League of Legends - 2013-ban még velük indult az LCS többek között, ám a franchise-ból kimaradtak, egészen eddig.

Úgy tűnik két év elég volt az egyik csapatnak az NA LCS-ben és inkább úgy döntöttek, hogy eladják a helyüket. Míg Európában csak idén kezdődött el a franchise rendszer és érkezett vele együtt az EU LCS helyett a LEC, addig Észak-Amerikában már tavaly év eleje óta mondhatni fix helyek vannak, azaz nincs kiesés, maximum játékoscsere. Nem minden befektető szeretne azonban hosszú távon maradni, erről már korábban is voltak pletykák.

Ahogy az Imaqtpie egykori műsorából is kiderült, már az első év után röppentek fel hírek, miszerint van, aki ki szeretne szállni. Abból végül nem lett semmi, de úgy tűnik, hogy ami késik, nem múlik. Az előzetes pletykákból ítélve elég baljós árnyakat festettünk, de így utólag megnézve a dolgot, nem biztos, hogy ez feltétlenül rossz. Az persze egy érdekes kérdés, hogy egy elvileg jól működő ligából miért akarna bárki kiszállni, viszont az ár nagyon árulkodó. Ha visszaemlékszünk még nagyjából 2 évvel ezelőttre, az NA LCS, azóta már csak LCS helyeket egyenként 10 millió dollárért árulták, 13 millióért, ha előtte nem vettünk részt az NA LCS-ben. A Clutch Gaming új csapatként érkezett, így rájuk az utóbbi vonatkozott.

A döntés alapján a Clutch Gaming tulajdonos szervezete, a Houston Rockets a Philadelphia 76ers-nek adja el helyét, nem kevesebb, mint 20 millió dollárért. Ezzel együtt pedig nem csak a tulajdoni jog cserél gazdát, de a név is változik. A korábban sokak meglepetésére kimaradt Dignitas térhet vissza a ligába még idén, jó eséllyel majd az idei világbajnokság után. Ezzel együtt pedig az LCS egyik legrégebbi brandjét üdvözölhetjük újra az aktív csapatok között. Korábban ilyenre még nem volt példa az elmúlt 1,5 évben, hiszen senki nem vált meg a helyétől az előzetes pletykák ellenére sem.

Most azonban akár több ilyen is jöhet, ugyanis az ESPN forrásai szerint lehetséges, hogy az Echo Fox és az OpTic is hasonló lépésen gondolkozik. A kérdés az hogy ki, illetve ami még fontosabb, mennyiért fogja megvenni a helyet? 1,5 év alatt azért egy 7 milliós növekedés nem semmi, ráadásul, ha meglévő csapatról lett volna szó, akik 10 millióért szálltak be, mondhatni megduplázódott volna a hely értéke. 

Összegezve a tény, hogy egyesek el akarják adni a helyüket 1,5 év után érdekes, de nem biztos, hogy a befektetés minőségét jelzi, az is lehet, hogy az üzleti érdekek egyszerűen mást diktálnak, vagy más tervük van. Az ár növekedése viszont kifejezetten pozitív és azt jelzi, hogy a ligának igenis van értéke és láthatóan egyelőre felfele megy.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen felállásbeli változások jöhetnek, jó lenne a régi nagyokból is valakit újra látni, mint például Imaqtpie-t.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!