India után Nepál is úgy döntött, hogy betiltja a PUBG-t

De náluk nem csak a telefonos verzió, hanem az alap játék és tiltólistás lett.

Komoly problémába ütköztek a nepáli gamerek, hiszen egy ma megjelent helyi újságcikk szerint India után az ő kormányuk is betiltotta a PUBG-t. Ezúttal viszont nem csak a mobilos verziót, hanem mindent, ami kapcsolatba hozható a játékkal. Mindez csak pár nappal azután történt, hogy a nepáli nyomozóiroda benyújtott egy közjót szolgáló pert a bíróságra, amiben azt kérték, hogy azonnal tiltsák be a PUBG-t. Összesen két napig rágódtak rajta a bírók a mai napon pedig benyújtották a végzést az összes mobil és internetszolgáltató felé, hogy tiltsák le a játékot.

"Rengeteg panasz érkezett szülöktől, iskoláktól és iskolához kapcsolható irodáktól, ahol arra kértek minket, hogy vizsgáljuk meg a játék által gyermekekre mért hatásokat" - mondta Dhiraj Pratap Singh a nyomozó iroda vezetője. "Ezután természetesen pszichológusokkal is beszéltünk mielőtt benyújtottuk a pert."

Singh ezután azzal folytatta, hogy leginkább pont a pszichológusok miatt döntöttek úgy, hogy betiltják a játékot, mivel a szülők arra panaszkodtak, hogy a gyerekek rosszabbul tanulnak és sokkal erőszakosabbak, mint eddig. Ezzel az előbb említett "szakemberek" is egyetértettek és azt mondták, hogy tényleg erőszakossá válik a gyerek, ha ilyen játékokkal játszik.

Sajnos amennyire érdekesnek tűnhet egy ilyen hír, pont annyira borzasztó is, hiszen egyre több és több országnak sikerül cenzúráznia a legsikeresebb játékokat és filmeket, amivel pont úgy tudják átmosni az emberek agyát, ahogy szeretnék. A cenzúra sosem lehet megoldás az ilyen problémákra, néhány vezető felelőtlen döntése miatt pedig most egy 30 millió ember lakta országot vágtak el a PUBG-tól.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!