Másszunk bele egy booster fejébe! - Mivel és miért játszanak?

Másszunk bele egy booster fejébe! - Mivel és miért játszanak?

A nagy számok törvénye miatt elkerülhetetlen, hogy egyszer belefussunk egy boosterbe, de vajon tudjuk, hogy mit és miért csinál?

Érdemes rögtön a legelején leszögezni, hogy a boostolás tökéletesen szembe megy a játék alapelveivel és a Riot szabályzatával. Senkit sem szeretnénk arra biztatni, hogy kipróbálja magát a boosterek világában, hisz mindez súlyos büntetésekkel járhat. Ettől függetlenül valószínűleg már mindannyian találkoztunk olyan játékosokkal, akik egyszerűen egyedül átgyalogoltak a csapatunkon vagy éppen az ellenfélen, ha szerencsénk volt. Mindig vannak jó játékosok, de egy boostert 99%-ban fel lehet ismerni már a játék legelején is. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy keresünk valakit a magyar szcénából, aki már kipróbálta a boostolást vagy éppen aktívan műveli azt. Szerencsére nem kellett sokáig keresgélnem, találtam is egy játékost, aki a múltban komoly pénzeket keresett ezzel a morálisan kérdéses "munkával". Természetesen szeretett volna anonim maradni a retorziók elkerülése végett, így a nevét nem árulhatjuk el.

Egy booster célja és munkája a közhiedelemmel ellentétben nem csak abból áll, hogy megnyerjen egy meccset. Természetesen ez az alapja mindennek, de ennél sokkal több mindent kell elérnie. Egy-egy ügyfél nem csak azt szeretné, hogy például Silverből jusson el Goldig a fiókja, hanem azt is, hogy ezt bizonyos hősökkel, bizonyos időközönként és lehetőleg minél gyorsabban tegye meg a booster. Éppen ezért alakult ki az a bevett módszer, hogy a legtöbb booster olyan hősökkel játszik, ami a játék korai szakaszában a legjobb. Minél többször tudod megölni az ellenfeled -kisebb rangokon pedig akár kilépésre is kényszeríteni- annál eredményesebb leszel. A 15 vagy éppen 20 perces meccs feladás a lehető legjobb, hiszen annál hamarabb nehéz végezni.

Természetesen a hősök kuncsaft általi kiválasztása több pénzbe kerül, így ezzel nem mindenki él, ekkor pedig szabad kezet kap a booster. Viszont az early-game hősök között is válogatni kell, mivel a választás függ az aktuális rangtól, a pingtől és az egyéni preferenciáktól is. Ha például vas-bronz-ezüst-arany környékén szeretne valaki boostolni, akkor a Master Yi, Twitch, Nidalee trió jöhet szóba, természetesen mindannyian dzsungelbe, mivel ez a leghatásosabb ösvény, ha egyedül akarjuk lehozni a meccset. Ha ping szerint választunk karaktert, akkor leginkább Pantheon és újból Master Yi lehet a nyerő, hisz nincsenek skill shot-ok és leginkább csak gyepálni kell az ellenfelet, amit a játék megtesz nekünk automatikusan is.

Ezek mellett persze mindig vannak szezonális meták, amihez legtöbbször egy duo partnerre van szükségünk, így vagy ketté kell osztani a pénzt, vagy éppen találni kell egy másik boostolásra váró fiókot. Jelenleg ez leginkább Taric és Yi vagy éppen Kayle és Yi személyében bontakozik ki. A lényeg az, hogy folyamatos boostot adjunk a hyper carry-nek ezzel még inkább megkönnyítve a dolgát. Emellett a halhatatlanság se jön rosszul, hiszen a játékosok lehetnek rosszabbak, de a tornyok mindenhol ugyanannyit ütnek.

Néhány sötét lóról azonban érdemes beszélni, akiket mostanában leginkább a plat és az afeletti rétegben használnak. Ezekhez a karakterekhez komoly tudás kell, de mindannyiukban megvan az outplay potenciál, amivel gyorsan megnyerhetjük az early game-et. Ide sorolható Draven, Katarina és Riven is. Mindegyikőjükhöz komoly tudás és gyakorlás kell, de ha valaki már csak egy kevéssel is lejjebb játszik a megszokott rangnál, könnyen arathat velük.

Ezek után érdemes felsorolni, hogy mi kell ahhoz, hogy egy hősből jó booster legyen

  • Egy olyan kit, amivel könnyen lehozhatjuk egyedül a meccset
  • Egyszerű és konzisztens stratégia
  • Alacsony ban ráta
  • Hatalmas burst sebzés
  • Könnyű hős, hogy véletlenül se mondjunk csődöt ha rossz napunk van

Természetesen ezeket nem csak a boosterek használhatják, hisz ha úgy érzed, hogy leragadtál egy bizonyos szinten és sokkal jobb vagy, mint az a rangodból látszik, akkor érdemes megpróbálni a fent említett hősöket. Ha velük sem sikerül lehozni a meccseket, akkor sajnálattal közöljük, teljesen megérdemled azt a rankot, ahol éppen vagy.

A hős választás persze csak az első lépcsőfok egy booster életében, a meccsek közben is rengeteg taktikát alkalmazhatunk, amivel magunk felé billenthetjük a mérleget. Lehet a boostereket szeretni vagy éppen utálni, de érdemes mindig belegondolni, hogy sokaknak a megélhetése múlhat a meccseken, így ő sem szórakozásból öl meg valakit 10. alkalommal is, egyszerűen csak szeretné, hogy vége legyen a meccsnek és mehessen a következő megmérettetésre.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!