Hogyan és kikkel érdemes Vayne ellen játszani? Segítünk!

Hogyan és kikkel érdemes Vayne ellen játszani? Segítünk!

League of Legends - Ma elhoztunk nektek pár tippet, amivel könnyebb lesz a játék Vayne ellen.

Vayne a jelenlegi állapotában egy megállíthatatlan gépezet, ami minden lehetséges módon dominálja az ösvényt. A korai „gyengesége” nem is tűnik annyira gyengének azok után, hogy a többi lövészt akik erősek voltak a játék ezen szakaszában, sorozatos nerfet kaptak, így esélyt adva Vaynenek, hogy a ranglétrán egyre feljebb kerüljön.

De hogyan is állítjuk meg Vaynet?

Vayne áttekintése

Erősségei:

-Mobilis hős és 6. szint után láthatatlan bizonyos ideig

-E képességének hála meg tudja védeni magát szorult helyzetekben

-A papír és tank karaktereket egyaránt dominálja

-Masszív életerőlopás a BoTRK-ból

-Nagyon jó üldöző képesség

Gyengeségek:

-A játék korai szakaszában rövid támadási távolság

-Viszonylag kis sebzés Guinsoo előtt

-Gyenge waveclear

-Nem túl erős korai játék

Hogyan is győzd le Vaynet

Alapul véve a gyengeségeit és erősségeit az alábbiak felsorolta alapján, a következőkkel kell rendelkeznie az adott hősöknek:

-Nagyobb távolságból tudja támadni

-Lassítással vagy kábítással rendelkezzen

-Használjon AOE képességet, hogy eltalálja még ha láthatatlan is

Ha ezek egyikével sem rendelkezik hősöd, akkor sem szabad csüggedni, hiszen ezekkel a taktikákkal is meg lehet fogni:

-Számold bele a gurulásának távolságát amikor valamivel sebezni szeretnéd

-Szorítsd a torony alá

-Fagyaszd meg az ösvényt és várj a dzsungeles gankjére

Lane Counterek

Jinx

Mivel Jinx egy hypercarry, így ő az egyik olyan lövész, aki sokkal jobb mint Vayne, persze csak akkor ha Vayne nem öli meg őt először. A nagyon erős „snowball” potenciálja miatt sokkal nagyobb DPS-t generál mint Vayne, és a nagyobb támadási távolsága miatt jobban megállja a helyét a csapatharcokban is.

Miss Fortune

Teljesen az ellentéte Jinxnek és Vayne-nek, dominálni tudja Vayne-t a játék korai szakaszában és később is erős lesz. Míg el tudja veszteni csupán azzal az ösvényt, hogy nem kap gyilkosságot, viszont amint elég tárgyhoz jut pillanatok alatt 100-ról 0-ra sebzi Vaynet.

Twitch

Szintén egy hypercarry, akinél szimplán abban rejlik az erősség Vayne ellen, hogy hatalmas sebzése van és különösebben semmilyen képességgel nem kell eltalálnia. Sokkal nagyobb távolságról tud támadni, így övé lehet az első és persze egyben az utolsó lövés is.

Sona

Sona nem egy lövész, viszont említésre méltó ellenfele Vaynenek. A játék bármely szakaszában tudja pokeolni Q képességével, és 6-os szint után még a végső képességével is el tudja kábítani, ami megint nagy előny. Mindezek mellett még lassítani is tudja, valamint Vayne nem nagyon tud Sona közelébe kerülni.

Egyéb counterek

Malphite

A páncélja nem fog sokat érni ellene, viszont az AOE fellökése és a támadási sebesség lassítása ideális bármelyik lövész ellen. Ez alól persze Vayne sem kivétel.

Vi

Vi a tökéletes counter Vayne láthatatlansága és E képessége ellen. Amint rányomta valakire végső képességét, addig nem szál le róla, amíg el nem találja.

Összességében Vayne egy flexibilis választás, ami akár Topon is megállja a helyét. Lövészként brutálisan erős hypercarrry-ként mozog a játék középső szakaszától kezdve, de megfelelő csapattársak és megfelelő játékos is kell, aki ki tudja hozni a maximumot a belőle. Nem mindenki születik Rekkless-nek, de elég gyakorlással magasra lehet jutni ADC pozícióból is!

Ti mit választotok leginkább egy Vayne ADC ellen? Jöhetnek a legjobb pickek kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!