Az utóbbi idők egyik legjobb LCS döntőjét láthattuk tegnap - Team Solomid Vs. Team Liquid

Az utóbbi idők egyik legjobb LCS döntőjét láthattuk tegnap - Team Solomid Vs. Team Liquid

Igazi hullámvasút volt a TSM és a Liquid döntőbeli párharca.

Be kell vallanom, hogy tegnap este az LCS döntő előtt nem tudtam kinek is szurkolok. Anno a Liquid korábbi csapata a Curse miatt kezdtem követni az amerikai LCS meccseket, viszont mikor Bjergsen lett a TSM midese akkor tudtam, hogy az a szervezet is közel áll majd a szívemhez. Ezen gondolatokkal, úgy ültem le a képernyő elé, hogy remélem jó meccs lesz. Viszont azzal nem számoltam, hogy az egész ilyen jó lesz. Az egész párharc alatt, mindkét oldal megmutatta, hogy megérdemelték a döntőt. Egyszer egy villanás valamelyik játékostól vitte a prímet, de olyan is volt, amikor a hihetetlen csapat összhangra láttunk kiváló példát.

Ha valaki nem látta a meccseket, de még meg akarja nézni őket, akkor ne olvasson tovább, mert innentől lesz itt spoiler rendesen.

Az első két meccs a TSM felé billent, de ez a 2-0 korántsem volt egyszerű. Ami tuti, hogy Bjergsen olyan jól és kreatívan játszott, mint már nagyon régen nem. Félre értés ne essék, az öreg Soran Bjerg szerintem a világ top 5 játékosába tartozik és mindig hozza a nagyszerű és konzisztens teljesítményt. De most még önmagát is felülmúlta, a megmozdulásai és a villanásai nekem teljesen a fiatal énjét hozta vissza. Gyakorlatilag, ha elindult valamerre, akkor borítékolható volt, hogy az ellenfélből valaki elesik, legyen szó csapatharcról vagy csak sima gankről.

A hatalmas előny megszerzése után, sokan már azt borítékolták, hogy TSM ismét elfoglalja az őt megillető első helyet. De akkor Doublelift és Impact azt mondta, hogy ahhoz lesz még pár szavuk. A volt világbajnok az a top játékos, akit mindenki akar a csapatába. Az 1v1 teljesítménye nagyon rendben van, emellett pedig a csapatharcokban mindig kulcsszerepe van. He megtalálja a ritmust, akkor mindig megtalálja mikor kell indítani az offenzívát és sokszor a hátsó sorokban lévők sincsenek biztonságban miatta. Doublelift pedig csinálta azt, amihez értett. Gyakorlatilag két meccsen keresztül körbetáncolta az ellenfelet és folyamatosan behúzta a skalpokat. 

Az utolsó meccsre egy mondatom volt, amivel talán nem mindenki ért majd egyet. A döntő 5. párharcot nem a Liquid nyerte meg, hanem a TSM vesztette el. Egyszerűen imádom azt, hogy az egyik csapat majdnem behozhatatlan előnyt szed össze a játék korai szakaszában, majd a végén egyszerűen összeomlanak. Itt sem volt más a helyzet. A mérkőzés már a Solomid zsebében volt, csak le kellett volna zárni a dolgokat. De nem sikerült. Egy hiba itt, egy hiba ott és a 30. perc körül máris a Liquid volt a vezető pozícióban. Nyert helyzetből vesztesbe kerülni pedig a leginkább demotiváló dolog a világon. A TSM esetében pedig nem sikerült megrázni magukat, ismét a Liquid emlehette magasba a kupát.

Ezzel véget ért az LCS tavaszi szakasza, úgy gondolom, hogy tényleg a két legjobb csapat volt ott a döntőben és olyan szombat esti szórakozást nyújtottak nekünk, amit elvárhattunk.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!