Nagy bugot és Franciaország győzelmét hozta az első FIFA19 világbajnokság!

Nagy bugot és Franciaország győzelmét hozta az első FIFA19 világbajnokság!

Franciaország a 2018 után a virtuális világbajnokságon is felült a trónra, miután egy döntetlent követően egy góllal jobbnak bizonyult DaXe az argentin válogatott Yagocai ellen a fináléban.

A FIFA és az EA jóvoltából április 13-14-én megrendezésre került az első eNations Cup, ahol 20 nemzet vághatott neki a küzdelemnek. A négy csoportból az első két helyezett jutott az egyenes kieséses szakaszba, ahol a nemzetek két 1v1-et játszottak egymással (győzelem 3, döntetlen 1, vereség 0 pontot ért) és, ha két mérkőzés után pontegyenlőség alakult ki, akkor a 2v2 döntött a végeredményről. Az első meghökkentő esemény a szaúdiak korai búcsúja volt, Msdossary és The Royal nem bírta kiharcolni a továbbjutást, Anglia és Franciaország jobbnak bizonyult tőlük.

A csoportmérkőzések közben az Egyesült Államok vs Kína párharc alatt egy óriási bugot is felfedeztek a nézők, de ennek nem lett következménye, illetve a kiadó sem kommentálta:

Huge bug at FIFA eNations Cup 2019 tournament... E-Sports Ready from r/FIFA

Az első nagy meglepetés a Argentína - Anglia találkozón történt, mikor is a szigetországiak fiatal bajnoka óriási megdöbbenésre vereséget szenvedett Yagocai-tól, így búcsúztak a tornától.

A negyed- és elődöntő eredményeit az alábbi képre kattintva nézhetitek meg:

Az eNations Cup fináléjába a dél-amerikaiak mellett Franciaország jutott. Az első összecsapáson döntetlen született, Nicolas99 1:1-et játszott Maestroval, majd DaXe két gólos előnyre szert téve már nem adta ki a kezéből a győzelmet, Yagocai csak szépíteni tudott.

Ezzel Franciaország a felnőtt válogatott után e-sportban is világbajnokká avanzsált.

A döntő összes gólja egy csokorban:

Emellett az EA összegyűjtötte a második nap legszebb találatait:

Franciaország tehát megnyerte az eNations Cupot, ezzel Maestro és DaXe nem csak a 40 ezer dollárt de az 1500 Global Series pontot is bezsebelte.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!