A szakértő

A szakértő "járványra" figyelmeztet: egyre több futballista küzd videojáték függőséggel

Skót futballsztárok kénytelenek terápiára járni, hogy leküzdjék videojáték szenvedélyüket.

Steve Pope szakértő azt mondta a Sun hírportálnak a megkeresésre, hogy 5 vagy 6 profi labdarúgóval dolgozott együtt, akiknek veszélybe került a karrierje Xbox és PS4 függőség miatt.

Figyelmeztetett arra is, hogy ez a „járvány” - amely akár az ászokat is a képernyő elé szegezheti például a mérkőzések előtti órákban - egyre többeket érint.

Steve korábban dolgozott már a Fleetwood Town pszichoterapeutájaként, valamint hozzátette:

"A labdarúgók számára ez egy addiktív ciklus. Nem ritka, hogy a találkozó előtt akár hajnal 4-ig fennmaradnak és játszanak. Aznap délután persze egy komplett futballista képét igyekeznek mutatni, de a fejükben sokszor a FIFA vagy más játékok járnak. Itt kezdődik el náluk, hogy kockára teszik a karrierjüket."

Ugyan neveket ő nem közölt, de elmondása szerint a megkérdezett sportolók a fogadások megszállottságát cserélték le videojátékokra, és aztán jóhiszeműként ezzel ütötték el szabadidejüket. Azonban sokan itt sem tudnak mértéket tartani és egyre inkább a pályafutásukat is veszélyeztetik ezzel a mentalitással.

"Meg kell törniük ezt a szokást. Az első dolog, amit el kell ismerniük: - van egy problémám. Emlékeztetni kell őket arra, hogy az elsődleges szerelmük a futball, és ha 60 órát töltenek egy játékkal, akkor a sport véget érhet számukra."

Egy statisztikai kimutatás szerint az angol trió, Harry Kane, Dele Alli és Kieran Trippier 379 órát játszott Fortnite-al az elmúlt évi világbajnokságon Oroszországban.

Michelle Evans, a PFA Skócia jóléti tisztviselője már korábban megosztotta közleményét, miszerint a játékosok szakszervezete tanácsadást ajánlott fel az ilyesfajta függőségek problémájának megoldására.

Szerintetek is túlzásba lehet vinni a játékokat, és függővé tehet a FIFA vagy más cím?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!