Minden idők leggyorsabb meccsével zárult a tegnapi LEC döntő!

Minden idők leggyorsabb meccsével zárult a tegnapi LEC döntő!

League of Legends - Nem tette zsebre az OG, amit a G2-tól kaptak!

Tegnap este Rotterdamban egy hatalmas összecsapásra készült a tömeg, a Riot Games és persze maguk a csapatok is. Az összecsapást megkapták, de nem feltétlenül abban a formában, amiben várták volna. Az Origen és a G2 jutott be a döntőbe végül, miután az Origen 3-1-re verte a Fnatic-ot. A rájátszás során viszont egyszer már találkoztak a G2-val és akkor 3-0-ra kaptak ki tőlük, elég egyoldalúan. 

A szombati Origen viszont sokkal jobbnak és erősebbnek bizonyult, mint a G2 elleni, így a rajongók reménykedhettek, hogy talán ezúttal más lesz a helyzet, igaz, így is a G2-t tartották a legtöbben esélyesnek. És milyen jól gondolták, a G2 ugyanis dózerként gázolt át az Origen csapatán. Nem is az volt a legmeglepőbb, vagy legdurvább, hogy nyertek, ezt sokan várták, inkább az, hogy miként és milyen gyorsasággal. 

Első meccs

Az első mérkőzésen a több régióban már bemutatott Sona + Taric kombót hozta el a G2, amivel az Origen is remekelt a Fnatic ellen. A különbség az volt, hogy míg az Origen éppen az utolsó pillanatban támadt fel a Fnatic ellen ezzel a kompozícióval, a G2 nem engedte ennyire elfajulni a dolgokat. 15-8-as arány mellett gyűrték le az Origent, ráadásul a játék korai szakaszában sem tudták nagyon büntetni őket, hiába volt egy Varus és egy Galio Patrik, illetve Mithy kezében. Perkz és Mikyx duója összesen 4 2 19-es statisztikát hozott, Jankos pedig odatette magát Olafjával. Alig több, mint 31 perc alatt megvolt az első győzelem.

Második meccs

A második meccsen az Origen kaparintotta meg magának a Sona Taric duót, de amit cserébe válaszként kaptak arra senki nem volt felkészülve. A G2 visszahozta a gold funneling (aranytölcsér) taktikát, de olyan formában, amilyenben még nem nagyon láttuk. Topon Ryze volt talán a leghagyományosabb választás, ezen kívül Jankos Morganázott, Caps Pyke-ozott, Mikyx Rakanozott és Perkz kapta Xayah-t Smite-tal. A rotációik tökéletesek voltak, mindig tudták hol a helyük, nem úgy, mint az Origen, akik azt sem tudták merre van az előre. Kevesebb, mint 25 perc alatt 24-7-es arányban a G2 nyert ismét, Perkz 13,5 ezer arannyal rendelkezett, míg az ellenfélnél a 10 ezret sem közelítette meg senki.

Harmadik meccs

A harmadik meccs végre egy hagyományos mérkőzésnek ígérkezett, itt várták a legtöbbet az Origentől, hogy talán végre feltámad. Nem volt se gold gunneling, se Sona Taric, de a G2 megmutatta, hogy a hagyományos környezetben is ők a legjobbak, nem is kicsivel. Perkz behozta Neekot botra, de nem on-hitként, hanem hagyományos AP carry-ként. Caps Jayce-szel szakította szét az Origen tagjait és hiába volt Akali Nukeducknál, nem igazán tudott hozzászagolni a dolgokhoz. A végeredmény pedig egy 21-6-os állás, ahol az OG sem tornyot, sem sárkányt, sem más célpontot nem tudott elhozni és 18 perc 31 másodperc után már dőlt is a Nexus. 

Ez az utolsó mérkőzés volt egyébként nem csak az EU döntők, de az egész EU LCS 7 éves történelme alatt a legrövidebb mérkőzés, amit valaha láttunk. A G2 ráadásul megmutatta, hogy három különböző játékstílusban is készen áll bármilyen megmérettetésre és kíváncsian várjuk, hogy a valaha volt legerősebb EU felállás mit produkál majd az MSI-n.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!