Ez a három pillanat döntötte el az MNEB playoff meccseit! - videó

Ez a három pillanat döntötte el az MNEB playoff meccseit! - videó

League of Legends - Majd minden mérkőzésen van általában egy sorsfordító pillanat, ezekből hoztunk el nektek a három legfontosabbat.

Már csak a győri offline döntő van hátra az MNEB K&H LoL bajnokságából, melyre április 27-én kerül majd sor, Győrött. Addig is viszont volt nekünk pár igen izgalmas rájátszásunk a csapatok között. Három fontos pillanatot emeltünk ki ezekből a találkozókból, amik mind a maguk módján eldöntötték az adott mérkőzés sorsát! Nézzük meg ezeket, illetve, hogy mi is történt pontosan. 

Afterglow VS RIFT Esports

Már elég régóta küzdött egymással a két gárda, ráadásul az AGW egész jó ütemben kezdte a meccset. Egy idő után viszont elérkeztünk az ősi sárkányhoz a 40. percben és ezen múlt minden. Elsőként az AGW kezdte el a sarit. Oldalról érkezett a Hecarim ultival Loxigar egy lopásra, de Kai résen volt és időben sújtott, megszerezve a sárkány erősítését. Innentől viszont kissé beragadtak az odúba az AGW játékosai.

Blice kitört egy ultival, azonban Kubu Kayle-jét nem tudta eltakarítani, megmentette magát saját ultijával, ráadásul Blice bele is halt. Shyro is berobban Braummal, de mindeközben a teljes AGW végigállta DareDévil Karthusának területi sebzését és bár megölték, az ultira nem voltak felkészülve. Fear próbált még némi időt nyerni és Azir ultijával kilökni a RIFT-eseket, de közben dRx-re senki sem figyelt. A pontot az i-re a Karthus ulti tette fel.

RIFT vs WiLD

A széria második meccsén az utolsó ostromra készült a WiLD, a RIFT pedig próbált mindent megtenni, hogy ezt kivédje. A védekezés azonban már az elején kissé félresikerült, DareDévil Karthus-át hextasy és MarineHBS párosa azonnal elkapta egy jó Rakan kezdeményezést követően. Hatecore Fiddle-je maximum egy-két másodpercet nyert ultijával és megfélelmlítésével Meight ellen, de utána indult be igazán az Akali.

Egy szempillantás alatt takarította el dRx Lucianjét, majd némi lélegzetvételnyi idő után rögtön Hatecore követte őt a sírban. Amíg ketten Meighttel foglalkoztak, addig a többiek Kubu Urgotják szedték darabokra, Loxi Sylas-a pedig szintén belelépett egy feldobásba. Innentől már nem maradt más hátra, mint a védtelen Nexus bedöntése.

WiLD vs THR

A rájátszás utolsó találkozója a WiLD és a THR között zajlott. Az első meccs viszonylag sima volt, de a másodikon nem adta magát könnyen a THR. Itt is már majd 40 perce küzdött egymással a két csapat, a THR bázisa már javarészt nyitott volt, de ennek ellenére úgy tűnt, hogy akár még vissza is jöhetnek, viszont elkövettek egy macro hibát. Amíg a WiLD a Baronra ment, a THR az ősi sárkánnyal akart válaszolni. Ezzel csak két gond volt.

Egyrészt a bázisuk nagyon sebezhető volt, másrészt későn értek a sárkányhoz, illetve fejezték be azt. Mire haza tudtak érkezni, addigra a WiLD már a Nexus közelében volt, melyet Meight készített elő. Galio még húzhatta volna az időt, az ő útját azonban elállta Marine Ireliája. Mire észbe kapott volna a THR, a Nexusuk már romokban hevert, a WiLD pedig kvalifikálta magát a döntőre!

A döntőben tehát, április 27-én, Győrött a korábban már alapszakasz elsőként kvalifikált Team Plague, illetve a rájátszásból érkező WiLD fog szerepelni. Ezúttal is egy Bo3-as szériában kell majd bizonyítani, hogy kiderüljön, ki lesz az MNEB K&H LoL bajnokság első igazi győztese!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.