Hirdetés

Hol játszanak Faker volt csapattársai, azaz milyen az élet az SKT után?

Aioween | 19/04/16 10:00
Cikk mentése

League of Legends - Faker az egyetlen állandó tagja az SKT-nek 2013 óta, de mi a helyzet a többiekkel?

Hirdetés

Nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy továbbra sincs a világon az SKT-nél sikeresebb LoL csapat, elvégre csak ők rendelkeznek 3 világbajnoki címmel, MSI-t is nyertek több mint egyszer és többször verték végig a világ legjobbjait. 2013-ban kezdődött a dominanciájuk, 2014-ben szüneteltek egy évet, majd utána még két VB döntőt nyertek, illetve egy harmadikban kikaptak, tavaly pedig nem voltak VB-n. Ez idő alatt egyetlen egy tag volt csak állandó a csapaton belül, Faker. De mi a helyzet a többiekkel? Hova mentek, vagy éppen mit csinálnak most?

Megnéztük a legnagyobb neveket, akikkel már VB-t is nyert a szervezet, hogy jelenleg hol tengetik életüket. A csapat egyébként hamarosan új névvel folytatja pályafutását, az SKT-t el fogják engedni a LoL csapatnál és csak simán T1-ként kell majd rájuk hivatkozni. Visszatérve a játékosokra, elég sokan jöttek-mentek az évek alatt, már az első világbajnoki címük után is csak ketten maradtak Bengivel, a többiek távoztak. Vannak, akik azóta már abbahagyták a profi játékot, de azért akadnak bőven olyanok is, akik a mai napig aktívan versenyeznek.

Nézzük előbb a legfontosabb volt csapattársakat, akik már nem játszanak aktívan.

Bengi

Bátran jelenthetjük ki, hogy Bengi a mai napig egy legenda és vezetése nagyon sokat számított már az első évben is. Azóta visszavonult, bár egy ideig csereként még jelen volt az SKT-nél.

PoohManDu

Az ő nevére valószínűleg kevesebben emlékeznek. A 2013-as VB alatt ő volt Piglet támogatója, utána viszont nem sokáig játszott többek közt az egészségügyi állapota miatt. 2018-ban visszatért egy évre edzőként, de játszani már nem játszik.

Easyhoon

Ő volt az első csere midese a csapatnak és sokat vártak tőle. 2015-ben ő volt a kezdő játékos miden, de a 2015-ös MSI-t elbukták, részben miatta, így Faker visszatért a kezdő pozícióra. Ezt követően Easyhoon a Vici Gaminghez ment a kínai ligába, mostanra azonban ő is edzőnek állt.

MaRin

A 2015-ös VB alatt ő volt a csapatkapitány a játékon belül és talán elmondhatjuk, hogy ez volt az egyik, ha nem a legerősebb verziója az VB-t nyerő SKT felállásoknak. Ebben az időben őt tartották a legjobb toposnak, de később ő is Kínába ment át, amit többen is megpróbáltak az SKT-től az idők során, de senki sem talált ott igazi sikert. Több alacsonyabb szintű LPL csapatban is megfordult, végül tavaly év végén visszavonult.

Blank és Untara


Ők ketten nem igazán találtak új csapatot az SKT-t követően. Blank sokat tett hozzá a csapathoz az LCK-ban, Untara viszont a 2017-es VB-re nem mehetett a csereszabályok értelmében és inkább mást vittek helyette. Hivatalosan nem vonultak még vissza, de nem nagyon játszanak.

A következő oldalon a még aktívan játszó volt SKT T1 tagokkal folytatjuk.

Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Balloonfire 3 hónapja
  Nekem a Huni-Peanut-Faker-Bang-Wolf féle SKT tetszett a legjobban a régiek közül, bár a mostani SKT szerintem jobb.
  0 0 Válasz
 • Tito9411 3 hónapja
  Szépen összeszedett cikk, de... Peanut sose játszott a Samsung-ban, ő Rox Tigers-szel robbant be a köztudatba. Nagyon jó jungler, sőt volt időszak (2016 vége-2017 eleje), mikor ő számított talán a legjobb játékosnak, nem véletlen a 2017-es MSI MVP címe sem. Azóta viszont eléggé hullámvasút a pályafutása. Idei Gen.G-s teljesítménye talán pályafutása mélypontja, LCK-s erdészek között egyértelműen a mezőny aljához tartozott. Gen.G-ben csak a lövész Ruler volt képes konzisztensen játszani, ennek is volt az eredménye, h nem a rájátszásért, hanem a kiesés elkerüléséért mentek egész split-ben. Remélem összeszedi magát, egyik kedven játékosom. Ő is azok névsorát gyarapítja, kinek kijárna egy vb-cím.
  0 0 Válasz
  • Aioween 2 hónapja Tito9411
   köszi szépen, azt valamiért benéztem, meg javítottam is ;)
   0 0 Válasz
 • JamesBond 3 hónapja
  tartalmas összefoglaló
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?