Hol játszanak Faker volt csapattársai, azaz milyen az élet az SKT után?

Hol játszanak Faker volt csapattársai, azaz milyen az élet az SKT után?

League of Legends - Faker az egyetlen állandó tagja az SKT-nek 2013 óta, de mi a helyzet a többiekkel?

Nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy továbbra sincs a világon az SKT-nél sikeresebb LoL csapat, elvégre csak ők rendelkeznek 3 világbajnoki címmel, MSI-t is nyertek több mint egyszer és többször verték végig a világ legjobbjait. 2013-ban kezdődött a dominanciájuk, 2014-ben szüneteltek egy évet, majd utána még két VB döntőt nyertek, illetve egy harmadikban kikaptak, tavaly pedig nem voltak VB-n. Ez idő alatt egyetlen egy tag volt csak állandó a csapaton belül, Faker. De mi a helyzet a többiekkel? Hova mentek, vagy éppen mit csinálnak most?

Megnéztük a legnagyobb neveket, akikkel már VB-t is nyert a szervezet, hogy jelenleg hol tengetik életüket. A csapat egyébként hamarosan új névvel folytatja pályafutását, az SKT-t el fogják engedni a LoL csapatnál és csak simán T1-ként kell majd rájuk hivatkozni. Visszatérve a játékosokra, elég sokan jöttek-mentek az évek alatt, már az első világbajnoki címük után is csak ketten maradtak Bengivel, a többiek távoztak. Vannak, akik azóta már abbahagyták a profi játékot, de azért akadnak bőven olyanok is, akik a mai napig aktívan versenyeznek.

Nézzük előbb a legfontosabb volt csapattársakat, akik már nem játszanak aktívan.

Bengi

Bátran jelenthetjük ki, hogy Bengi a mai napig egy legenda és vezetése nagyon sokat számított már az első évben is. Azóta visszavonult, bár egy ideig csereként még jelen volt az SKT-nél.

PoohManDu

Az ő nevére valószínűleg kevesebben emlékeznek. A 2013-as VB alatt ő volt Piglet támogatója, utána viszont nem sokáig játszott többek közt az egészségügyi állapota miatt. 2018-ban visszatért egy évre edzőként, de játszani már nem játszik.

Easyhoon

Ő volt az első csere midese a csapatnak és sokat vártak tőle. 2015-ben ő volt a kezdő játékos miden, de a 2015-ös MSI-t elbukták, részben miatta, így Faker visszatért a kezdő pozícióra. Ezt követően Easyhoon a Vici Gaminghez ment a kínai ligába, mostanra azonban ő is edzőnek állt.

MaRin

A 2015-ös VB alatt ő volt a csapatkapitány a játékon belül és talán elmondhatjuk, hogy ez volt az egyik, ha nem a legerősebb verziója az VB-t nyerő SKT felállásoknak. Ebben az időben őt tartották a legjobb toposnak, de később ő is Kínába ment át, amit többen is megpróbáltak az SKT-től az idők során, de senki sem talált ott igazi sikert. Több alacsonyabb szintű LPL csapatban is megfordult, végül tavaly év végén visszavonult.

Blank és Untara


Ők ketten nem igazán találtak új csapatot az SKT-t követően. Blank sokat tett hozzá a csapathoz az LCK-ban, Untara viszont a 2017-es VB-re nem mehetett a csereszabályok értelmében és inkább mást vittek helyette. Hivatalosan nem vonultak még vissza, de nem nagyon játszanak.

A következő oldalon a még aktívan játszó volt SKT T1 tagokkal folytatjuk.

Jöhetnek a még aktív tagok, fontossági sorrendben.

Piglet

Rögtön a világbajnoki cím után Észak-Amerikába ment, ahol voltak szép pillanatai, mára pedig már helyi játékosnak számít. Azonban hiába voltak jó egyéni sikerei, azokat nem igazán tudta tényleges címekre váltani. Academy csapatokban is vergődött, illetve a playoffról lemaradó Clutch Gaminben, amit elvileg el fognak adni hamarosan és Dignitas lesz belőle.

Bang

Egészen tavalyig az SKT-nél volt, sokan őt okolták 2017-es VB bukásáért, tavaly viszont összeszedte magát és az egyik legstabilabb tag volt. Éppen ezért sokat vártak tőle az LCS-ben, ahol a 100 Thieves-hez csatlakozott. Az eredmény azonban katasztrofális lett. Hiába mutatott jól a csapat papíron, utólag visszatekintve valami nagyon nem klappolt köztük.

Huni

Az ő története pont a fordítottja, mint Bangnek. Huni az SKT előtt volt nagyon sikeres, vele együtt vitte véghez a 18-0-ás alapszakaszt a Fnatic, az Immortals-zal is az alapszakasz alatt majd mindenkit elvertek és csak a végén buktak előre. Sajnos pont a tétmeccseken jött elő a troll énje, ami nem egyszer került a mérkőzésbe. Az SKT-ben csak egy évet töltött és bár eljutottak a VB döntőig, ez volt az első alkalom, hogy azt elveszítették. Azóta újra Észak-Amerikába költözött a Clutch Gaminghez, ám ott újra rengeteg hibát követ el. Hiába egy szerethető, mókás személyiség, ezeket a hibákat ki kell küszöbölnie, különben könnyen a kispadon, vagy akár csapat nélkül találhatja magát.

Duke

Hunihoz hasonlóan már az SKT-s időszaka előtt nagy játékosnak számított topon. Még a NaJin-ban kapott MVP címet, ahol egy elég gyenge csapatott cipelt a hátán. Tagja volt az utolsó olyan SKT gárdának, ami még VB-t nyert, azt követően pedig ő is Kínába ment és tavaly egy újabb világbajnoki címet szerzett az Invictus Gaming színeiben, igaz csereként, kissé TheShy árnyékában. Ettől függetlenül a csapat bizonyos helyzetekben még mindig rá számít.

Wolf

Wolf helyzete kissé érdekes, ugyanis Banggel ellentétben ő egy kisebb ligába ment, a törökökhöz. Sokan aggódtak is érte, hiszen ez egy elég nagy visszalépés a korai ligához képest, itt viszont nagyon meggyőző teljesítményt produkált, mindenkit elvertek szinte, kivéve az 1907 Fenerbahce-t. Végül ez is lett a vesztük és emiatt nem lehet ott az idei MSI-on. 

Peanut

A ROX Tigers színeiben fedeztük fel, később az SKT-hez csatlakozott, de a világbajnoki cím ott sem jött össze. Azóta a Gen.G-nél kötött ki, ahol egy érdekes szerepet kapott. Az egész csapat körülötte forog, így vagy ő carry-z, vagy leginkább senki. Ezzel nem azt mondjuk, hogy a csapat többi része rossz, de nagyon függ a sikerül Peanuttól. Nem egy egyszerű helyzet, főleg az LCK-ban, de általában jól teljesít.

Impact

Természetesen a legjobbat hagytuk utoljára. Impact még a 2013-as felállás része volt az SKT-nél, azóta pedig Észak-Amerikában tengeti napjait, nem is akárhogyan. Talán ő az egyetlen olyan volt SKT tag, aki a csapat elhagyása után is szinte folyamatosan sikeresen tud szerepelni. Alapember volt a Cloud9 színeiben is topon, a VB-re is kijutott velük, majd azt követően a Team Liquidhez igazolt. Egyes pletykák szerint még az SKT ajánlatát is visszautasította a Team Liquidért és milyen jól döntött. A Team Liquid azóta dominál minden értelemben.

Tavaly mindkét döntőjüket 3-0-ra nyerték az LCS-ben, idén pedig 0-2-ről álltak fel és fordítottak a TSM ellen, vagyis három egymás utáni LCS bajnoki címmel rendelkeznek. Kérdés, hogy ez a mostani felállás mire lesz elég az MSI-on. A mai napig javarészt tank játékosként tartják számon, ami néha hátrány tud lenni, de abból viszont az egyik legjobb. Az utóbbi időben pedig, ha kissé alacsonyabb szinten is, de már carry toposokat is láthatunk tőle, mint egy Vladimir. Akárhogy is, a nyomást talán ő tudja a legjobban magába szívni és akkor is nyugodtan játszik, ha már az 5. ganket kapja topon, viszont a csapata addig azt csinál, amit akar. A helyzeteket is legtöbbször tökéletesen látja át, így jó eséllyel jobban ért a játékhoz magához, mint a profi játékosok 90%-a.

Neked ki volt a kedvenced a volt SKT tagok közül?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!