Komoly középpálya mellett az Empoli rekordot felállító kapusa is az eheti TOTW-ben

Komoly középpálya mellett az Empoli rekordot felállító kapusa is az eheti TOTW-ben

Volt egy-két meglepő eredmény, hiszen jó néhány nagy csapat pontokat bukott, de ezen a héten talán az Empoli kapusa vitte a prímet.

Négy fordulóval a vége előtt még mindig nem dőlt el, hogy ki nyerheti meg az angol bajnokságot. A listavezető Liverpool a Chelseat fektette két vállra Mané és Salah góljával, míg az őket üldöző Manchester City többek között Sterling duplájával verte idegenben a Crystal Palace-t. Manchester kék fele egyébként egy mérkőzéssel kevesebbet játszott és két pont a lemaradásuk.

Egy hatalmas fiaskó miatt elmaradt a bajnokavatás, a második helyet lassan bebiztosító Lille ugyanis hazai pályán mért egy 5:1-es kiütést a tabella éllén tanyázó PSG-re. Fontos megjegyezni, hogy a fővárosiak a 36. percben a kiállítás sorsára jutó Bernat miatt emberhátrányban fociztak majd egy órán át. A Lilleből Ikon két gólpasszt is kiosztott mielőtt lecserélték, valamint Pepe betalált és szintént jegyzett asszisztot is.

A németeknél is elképzelhető, hogy az utolsó körig izgulhatnak a szurkolók, hogy kié lesz a salátás tál a szezon végén. A Bayern előzött és a Düsseldorf kiütésével (4:1 - Coman duplázott) tartja az egy pontos előnyét, valamint a Dortmund megküzdött a Mainzzal, Sancho 24 perc alatti duplája elég volt a 2-1-es győzelemhez, így tartják a lépést az éllovassal.

Lassan Olaszországra is legyinthetnénk, hiszen óriási a szakadék az első Juventus és a második Napoli között. A zebráknak még a Spal elleni 2-1-es bukta is belefért a 32. fordulóban. A hét szenzációját mégsem ők, hanem az Empoli kapusa szolgáltatta, az Atalanta ugyanis hazai pályán egyszerűen nem bírt Dragowskival. 90 perc alatt 18 kapura tartó lövést hárított (32 próbálkozásból) és, így pontot szerzett csapatának. 2004 óta az Opta vezet egy különös statisztikát is, ugyanis számolják mennyi védést produkálnak a kapusok, és a mostani abszolút rekord azóta, hiszen senki nem hárított még ennyiszer egy meccs alatt.

Ugyan ikszelt a Barcelona a Huesca ellen, de még így is kellő távolságból nézheti a mögötte álló Atletico Madridot. Madrid piros kék fele nyerni tudott, azonban a habfehér mezbe öltözők már nem örülhettek. A Real Madrid 1:1-el zárt a Leganes otthonában. A Bilbo-ban Williams két találatig jutott, végül csapata 3:2-re nyert a Vallecano ellenében.

A legjobbakat azonban szokás szerint az EA válogatta ki:

Szokás szerint este 7 órától kereshetitek őket a pakkokban.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!